Hamburgare à la Lindström

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.88 (26 betyg)

Lyxig snabbmat kan man kalla Lindströms burgare med rödbetor och kapris i rostat lantbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk ströbröd
  • 1 hackad, liten gul lök
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Uppläggning:
  • 8 stora, grova brödskivor, gärna lantbröd
  • 2 msk smör
  • 200 g sallad

Gör så här

  1. Blanda färs, ägg och ströbröd och låt dra medan du hackar lök, rödbetor och kapris. Tillsätt det hackade, salt och peppar. Forma stora biffar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme tills de är genomsteka, 5-8 minuter.

Dressing

  1. Blanda yoghurt, smörgåsgurka och smaka av med salt och peppar.

Rosta bröd

  1. Rosta brödskivorna i en rost eller stek dem i lite smör i en stekpanna.

Uppläggning

  1. Lägg upp en brödskiva, salladsblad, biff, dressing och sist en brödskiva. Linda gärna in hamburgaren i papper så blir det lättare att äta med händerna. Eller strunta i den andra brödskivan och ät med kniv och gaffel istället.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade köttfärsbiffar med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Högrevsburgare med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(19)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk ströbröd
  • 1 hackad, liten gul lök
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Uppläggning:
  • 8 stora, grova brödskivor, gärna lantbröd
  • 2 msk smör
  • 200 g sallad

Hamburgare à la Lindström

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.88 (26 betyg)

Lyxig snabbmat kan man kalla Lindströms burgare med rödbetor och kapris i rostat lantbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färs, ägg och ströbröd och låt dra medan du hackar lök, rödbetor och kapris. Tillsätt det hackade, salt och peppar. Forma stora biffar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme tills de är genomsteka, 5-8 minuter.

Dressing

  1. Blanda yoghurt, smörgåsgurka och smaka av med salt och peppar.

Rosta bröd

  1. Rosta brödskivorna i en rost eller stek dem i lite smör i en stekpanna.

Uppläggning

  1. Lägg upp en brödskiva, salladsblad, biff, dressing och sist en brödskiva. Linda gärna in hamburgaren i papper så blir det lättare att äta med händerna. Eller strunta i den andra brödskivan och ät med kniv och gaffel istället.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade köttfärsbiffar med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Högrevsburgare med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(19)