För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hamburgare à la Lindström

Betyg (1-5):
3.88 (26 betyg)

Lyxig snabbmat kan man kalla Lindströms burgare med rödbetor och kapris i rostat lantbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk ströbröd
  • 1 hackad, liten gul lök
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Uppläggning:
  • 8 stora, grova brödskivor, gärna lantbröd
  • 2 msk smör
  • 200 g sallad

Gör så här

  1. Blanda färs, ägg och ströbröd och låt dra medan du hackar lök, rödbetor och kapris. Tillsätt det hackade, salt och peppar. Forma stora biffar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme tills de är genomsteka, 5-8 minuter.

Dressing

  1. Blanda yoghurt, smörgåsgurka och smaka av med salt och peppar.

Rosta bröd

  1. Rosta brödskivorna i en rost eller stek dem i lite smör i en stekpanna.

Uppläggning

  1. Lägg upp en brödskiva, salladsblad, biff, dressing och sist en brödskiva. Linda gärna in hamburgaren i papper så blir det lättare att äta med händerna. Eller strunta i den andra brödskivan och ät med kniv och gaffel istället.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade färsbiffar med yoghurtsås

(12)

Chilibiff-wrap

(3)

Bolognese

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(23)

Kycklingburgare med caesardressing

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(6)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk ströbröd
  • 1 hackad, liten gul lök
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Uppläggning:
  • 8 stora, grova brödskivor, gärna lantbröd
  • 2 msk smör
  • 200 g sallad

Hamburgare à la Lindström

Betyg (1-5):
3.88 (26 betyg)

Lyxig snabbmat kan man kalla Lindströms burgare med rödbetor och kapris i rostat lantbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färs, ägg och ströbröd och låt dra medan du hackar lök, rödbetor och kapris. Tillsätt det hackade, salt och peppar. Forma stora biffar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme tills de är genomsteka, 5-8 minuter.

Dressing

  1. Blanda yoghurt, smörgåsgurka och smaka av med salt och peppar.

Rosta bröd

  1. Rosta brödskivorna i en rost eller stek dem i lite smör i en stekpanna.

Uppläggning

  1. Lägg upp en brödskiva, salladsblad, biff, dressing och sist en brödskiva. Linda gärna in hamburgaren i papper så blir det lättare att äta med händerna. Eller strunta i den andra brödskivan och ät med kniv och gaffel istället.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade färsbiffar med yoghurtsås

(12)

Chilibiff-wrap

(3)

Bolognese

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(23)

Kycklingburgare med caesardressing

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(6)