
Hamburgare à la Lindström
Betyg (1-5):
Lyxig snabbmat kan man kalla Lindströms burgare med rödbetor och kapris i rostat lantbröd.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 msk ströbröd
- 1 hackad, liten gul lök
- 1 dl hackade inlagda rödbetor
- 1 msk hackad kapris
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 2 msk smör
- 0.5 tsk salt
- Dressing:
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 dl hackad smörgåsgurka
- 0.5 tsk peppar
- 0.5 tsk salt
- Uppläggning:
- 8 stora, grova brödskivor, gärna lantbröd
- 2 msk smör
- 200 g sallad
Gör så här
- Blanda färs, ägg och ströbröd och låt dra medan du hackar lök, rödbetor och kapris. Tillsätt det hackade, salt och peppar. Forma stora biffar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme tills de är genomsteka, 5-8 minuter.
Dressing
- Blanda yoghurt, smörgåsgurka och smaka av med salt och peppar.
Rosta bröd
- Rosta brödskivorna i en rost eller stek dem i lite smör i en stekpanna.
Uppläggning
- Lägg upp en brödskiva, salladsblad, biff, dressing och sist en brödskiva. Linda gärna in hamburgaren i papper så blir det lättare att äta med händerna. Eller strunta i den andra brödskivan och ät med kniv och gaffel istället.
Liknande recept
Hamburgare à la Lindström
Betyg (1-5):
Lyxig snabbmat kan man kalla Lindströms burgare med rödbetor och kapris i rostat lantbröd.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda färs, ägg och ströbröd och låt dra medan du hackar lök, rödbetor och kapris. Tillsätt det hackade, salt och peppar. Forma stora biffar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme tills de är genomsteka, 5-8 minuter.
Dressing
- Blanda yoghurt, smörgåsgurka och smaka av med salt och peppar.
Rosta bröd
- Rosta brödskivorna i en rost eller stek dem i lite smör i en stekpanna.
Uppläggning
- Lägg upp en brödskiva, salladsblad, biff, dressing och sist en brödskiva. Linda gärna in hamburgaren i papper så blir det lättare att äta med händerna. Eller strunta i den andra brödskivan och ät med kniv och gaffel istället.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!