För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Halv grillad kyckling med potatissallad

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Perfekt picknickmat till sommarens lata dagar.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 st Marinerade kycklinghalvor
  • Potatissallad:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 st majskolvar
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl dill
  • 100 g parmesan
  • 2 dl kalamataoliver
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten 15–20 min. Låt svalna. Blanda potatisen med olja och vinäger. Koka eller grilla majskolven och skär av majskornen från kolven och vänd ner i potatisen med övriga ingredienser (obs hacka dillen och riv parmesanosten grovt). Smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla kycklingarna runt om till fin färg. Flytta dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 30 min, till en innertemperatur på 75°.

Tips

Blanda en smaskig sås på vitlök, ajvar och yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling med sirapskål

(6)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(75)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

(1)

Kycklingbollar med paprikatzatziki

(19)

Kycklingvingar med mangosalsa

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 st Marinerade kycklinghalvor
  • Potatissallad:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 st majskolvar
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl dill
  • 100 g parmesan
  • 2 dl kalamataoliver
  • peppar
  • salt

Halv grillad kyckling med potatissallad

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Perfekt picknickmat till sommarens lata dagar.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten 15–20 min. Låt svalna. Blanda potatisen med olja och vinäger. Koka eller grilla majskolven och skär av majskornen från kolven och vänd ner i potatisen med övriga ingredienser (obs hacka dillen och riv parmesanosten grovt). Smaka av med salt och peppar.
  2. Grilla kycklingarna runt om till fin färg. Flytta dem åt sidan på gallret och grilla indirekt under lock ytterligare ca 30 min, till en innertemperatur på 75°.

Tips

Blanda en smaskig sås på vitlök, ajvar och yoghurt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling med sirapskål

(6)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(75)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

(1)

Kycklingbollar med paprikatzatziki

(19)

Kycklingvingar med mangosalsa

(2)