För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Halstrad tonfiskcarpaccio

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Asiatiska smaker samsas på tallriken tillsammans med den halstrade tonfisken. En asiatisk carpaccio som blir den perfekta starten på grillkvällen.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk tonfisk
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 tsk vatten
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 dl hackade salta jordnötter

Gör så här

  1. Grilla eller stek tonfisken runtom på riktigt hög värme, tills du får en stekyta, fisken ska vara rå inuti. Skär tonfisken i ½ cm tjocka skivor och lägg på ett fat.
  2. Rör ihop soja, sirap, vatten, ättika och chili. Skeda vinägretten över tonfisken och toppa med hackad koriander och jordnötter.

Servering

Servera gärna med limeklyftor

Tips

Det är lättare att skära tonfisken om du kyler ner den efter tillagning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfiskspett

(10)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

Fiskpaté

(22)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)

Spicy tuna roll

(19)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Fjordlax eschabeche

(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g färsk tonfisk
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 tsk vatten
  • 0.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 dl hackade salta jordnötter

Halstrad tonfiskcarpaccio

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Asiatiska smaker samsas på tallriken tillsammans med den halstrade tonfisken. En asiatisk carpaccio som blir den perfekta starten på grillkvällen.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla eller stek tonfisken runtom på riktigt hög värme, tills du får en stekyta, fisken ska vara rå inuti. Skär tonfisken i ½ cm tjocka skivor och lägg på ett fat.
  2. Rör ihop soja, sirap, vatten, ättika och chili. Skeda vinägretten över tonfisken och toppa med hackad koriander och jordnötter.

Servering

Servera gärna med limeklyftor

Tips

Det är lättare att skära tonfisken om du kyler ner den efter tillagning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfiskspett

(10)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

Fiskpaté

(22)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)

Spicy tuna roll

(19)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Fjordlax eschabeche

(9)