Halloumiburgare med salsa verde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (8 betyg)

Vegetarisk hamburgare gjord på bland annat halloumi, zucchini och quinoa. så god att toppa med avokado och en salsa verde. Recept ur kokboken Comfort food av Agnes Gällhagen.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g zucchini
  • 0.75 tsk salt
  • 200 g halloumi
  • 1.5 dl kokt svart quinoa
  • 1 dl havregryn
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • neutral olja, till stekning
  • Salsa verde
  • 0.75 dl skalade mandel
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 3 msk kapris
  • 0.5 grön chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk agavesirap /honung
  • Till servering
  • 6 hamburgerbröd
  • 2 tomater, skivade
  • 2 avokador, skivade
  • Silverlök eller picklad rödlök och salsa verde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv zucchinin grovt och strö över salt. Vänd runt och låt stå 15 min.
  2. Riv halloumin grovt och blanda med quinoa, havregryn, vitlök, tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar.
  3. Krama ut så mycket vätska det går ur zucchinin. Vispa ihop ägg och majsstärkelse.
  4. Lägg ihop alla ingredienser och rör om till en jämn smet. Låt stå minst 5 min.
  5. Forma smeten till sex biffar och stek till fin färg med krispig yta.
  6. Lägg burgarna på en plåt och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

Salsa verde

  1. Finhacka mandlar, örter, vitlök, kapris och chili. Blanda med olja, citronsaft och sirap.
  2. Servera burgarna i hamburgerbröd fyllt med tomat, avokado, salsa verde och picklad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2021-01-08

Riktigt gott! Tror man kunde haft lite mer ost för att få dem att hålla ihop bättre.

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Majs- och zucchiniplättar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
26 st
  • Ingredienser (26)
  • 300 g zucchini
  • 0.75 tsk salt
  • 200 g halloumi
  • 1.5 dl kokt svart quinoa
  • 1 dl havregryn
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • neutral olja, till stekning
  • Salsa verde
  • 0.75 dl skalade mandel
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 3 msk kapris
  • 0.5 grön chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk agavesirap /honung
  • Till servering
  • 6 hamburgerbröd
  • 2 tomater, skivade
  • 2 avokador, skivade
  • Silverlök eller picklad rödlök och salsa verde

Halloumiburgare med salsa verde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (8 betyg)

Vegetarisk hamburgare gjord på bland annat halloumi, zucchini och quinoa. så god att toppa med avokado och en salsa verde. Recept ur kokboken Comfort food av Agnes Gällhagen.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv zucchinin grovt och strö över salt. Vänd runt och låt stå 15 min.
  2. Riv halloumin grovt och blanda med quinoa, havregryn, vitlök, tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar.
  3. Krama ut så mycket vätska det går ur zucchinin. Vispa ihop ägg och majsstärkelse.
  4. Lägg ihop alla ingredienser och rör om till en jämn smet. Låt stå minst 5 min.
  5. Forma smeten till sex biffar och stek till fin färg med krispig yta.
  6. Lägg burgarna på en plåt och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

Salsa verde

  1. Finhacka mandlar, örter, vitlök, kapris och chili. Blanda med olja, citronsaft och sirap.
  2. Servera burgarna i hamburgerbröd fyllt med tomat, avokado, salsa verde och picklad lök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2021-01-08

Riktigt gott! Tror man kunde haft lite mer ost för att få dem att hålla ihop bättre.

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Majs- och zucchiniplättar

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)