
Halloumiburgare med salsa verde
Betyg (1-5):
Vegetarisk hamburgare gjord på bland annat halloumi, zucchini och quinoa. så god att toppa med avokado och en salsa verde. Recept ur kokboken Comfort food av Agnes Gällhagen.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g zucchini
- 0.75 tsk salt
- 200 g halloumi
- 1.5 dl kokt svart quinoa
- 1 dl havregryn
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 ägg
- 2 msk majsstärkelse
- neutral olja, till stekning
- Salsa verde
- 0.75 dl skalade mandel
- 1 dl hackad persilja
- 0.5 kruka basilika
- 1 liten vitlöksklyfta
- 3 msk kapris
- 0.5 grön chili
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 tsk agavesirap /honung
- Till servering
- 6 hamburgerbröd
- 2 tomater, skivade
- 2 avokador, skivade
- Silverlök eller picklad rödlök och salsa verde
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Riv zucchinin grovt och strö över salt. Vänd runt och låt stå 15 min.
- Riv halloumin grovt och blanda med quinoa, havregryn, vitlök, tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar.
- Krama ut så mycket vätska det går ur zucchinin. Vispa ihop ägg och majsstärkelse.
- Lägg ihop alla ingredienser och rör om till en jämn smet. Låt stå minst 5 min.
- Forma smeten till sex biffar och stek till fin färg med krispig yta.
- Lägg burgarna på en plåt och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Salsa verde
- Finhacka mandlar, örter, vitlök, kapris och chili. Blanda med olja, citronsaft och sirap.
- Servera burgarna i hamburgerbröd fyllt med tomat, avokado, salsa verde och picklad lök.
Liknande recept
Halloumiburgare med salsa verde
Betyg (1-5):
Vegetarisk hamburgare gjord på bland annat halloumi, zucchini och quinoa. så god att toppa med avokado och en salsa verde. Recept ur kokboken Comfort food av Agnes Gällhagen.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Riv zucchinin grovt och strö över salt. Vänd runt och låt stå 15 min.
- Riv halloumin grovt och blanda med quinoa, havregryn, vitlök, tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar.
- Krama ut så mycket vätska det går ur zucchinin. Vispa ihop ägg och majsstärkelse.
- Lägg ihop alla ingredienser och rör om till en jämn smet. Låt stå minst 5 min.
- Forma smeten till sex biffar och stek till fin färg med krispig yta.
- Lägg burgarna på en plåt och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Salsa verde
- Finhacka mandlar, örter, vitlök, kapris och chili. Blanda med olja, citronsaft och sirap.
- Servera burgarna i hamburgerbröd fyllt med tomat, avokado, salsa verde och picklad lök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-08
Riktigt gott! Tror man kunde haft lite mer ost för att få dem att hålla ihop bättre.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Maria
2021-01-08
Riktigt gott! Tror man kunde haft lite mer ost för att få dem att hålla ihop bättre.