Hallontryfflar

Betyg (1-5):
3.29 (17 betyg)

Tjusiga små praliner toppade med pistaschnötter.

Tillagningstid: 1 timme
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1 dl hallon
  • 0.75 dl mellangrädde
  • 200 g mörk choklad i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk hallonlikör
  • 1 msk finhackade pistagenötter

Gör så här

  1. Tryck hallonen genom en sil så att kärnorna kommer bort. 1 dl hallon ger ca 2 msk puré. Koka upp grädden, lägg i chokladbitar och smör och smält på svag värme. Blanda i hallonpurén och eventuellt likör.
  2. Låt chokladsmeten stelna till lite i kylen ca 45 minuter. (Då blir smeten toppig när den fylls i formarna.) Spritsa eller klicka smeten i knäck- eller ischokladformar. Strö på lite nötter. Ställ i kylen tills de stelnat helt, ca 2 timmar.
  3. Förvara svalt i burk med lock.

Tips

Byt gärna ut hallonlikören mot päronlikör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



karin Gunnarsson

2011-12-02

Hallontryffel

Liknande recept

Choklad-, morots- och dadelbollar

(39)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Muffins med blåbär och vit choklad

(16)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

(114)

Chokladdoppade fruktspett

(7)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 dl hallon
  • 0.75 dl mellangrädde
  • 200 g mörk choklad i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk hallonlikör
  • 1 msk finhackade pistagenötter

Hallontryfflar

Betyg (1-5):
3.29 (17 betyg)

Tjusiga små praliner toppade med pistaschnötter.

Tillagningstid: 1 timme
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tryck hallonen genom en sil så att kärnorna kommer bort. 1 dl hallon ger ca 2 msk puré. Koka upp grädden, lägg i chokladbitar och smör och smält på svag värme. Blanda i hallonpurén och eventuellt likör.
  2. Låt chokladsmeten stelna till lite i kylen ca 45 minuter. (Då blir smeten toppig när den fylls i formarna.) Spritsa eller klicka smeten i knäck- eller ischokladformar. Strö på lite nötter. Ställ i kylen tills de stelnat helt, ca 2 timmar.
  3. Förvara svalt i burk med lock.

Tips

Byt gärna ut hallonlikören mot päronlikör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



karin Gunnarsson

2011-12-02

Hallontryffel

Liknande recept

Choklad-, morots- och dadelbollar

(39)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Muffins med blåbär och vit choklad

(16)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

(114)

Chokladdoppade fruktspett

(7)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies