Hallontryfflar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tjusiga små praliner toppade med pistaschnötter.

Tillagningstid: 1 timme
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl hallon
  • 0.75 dl mellangrädde
  • 200 g mörk choklad i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk hallonlikör
  • 1 msk finhackade pistagenötter

Gör så här

  1. Tryck hallonen genom en sil så att kärnorna kommer bort. 1 dl hallon ger ca 2 msk puré. Koka upp grädden, lägg i chokladbitar och smör och smält på svag värme. Blanda i hallonpurén och eventuellt likör.
  2. Låt chokladsmeten stelna till lite i kylen ca 45 minuter. (Då blir smeten toppig när den fylls i formarna.) Spritsa eller klicka smeten i knäck- eller ischokladformar. Strö på lite nötter. Ställ i kylen tills de stelnat helt, ca 2 timmar.
  3. Förvara svalt i burk med lock.

Tips

Byt gärna ut hallonlikören mot päronlikör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



karin Gunnarsson

2011-12-02

Hallontryffel

Liknande recept

Spara recept

Vit chokladkladdkaka

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Dadelbollar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Enkel jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Chokladbollar med dadlar

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärssemifreddo

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Muffins med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 dl hallon
  • 0.75 dl mellangrädde
  • 200 g mörk choklad i bitar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk hallonlikör
  • 1 msk finhackade pistagenötter

Hallontryfflar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tjusiga små praliner toppade med pistaschnötter.

Tillagningstid: 1 timme
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tryck hallonen genom en sil så att kärnorna kommer bort. 1 dl hallon ger ca 2 msk puré. Koka upp grädden, lägg i chokladbitar och smör och smält på svag värme. Blanda i hallonpurén och eventuellt likör.
  2. Låt chokladsmeten stelna till lite i kylen ca 45 minuter. (Då blir smeten toppig när den fylls i formarna.) Spritsa eller klicka smeten i knäck- eller ischokladformar. Strö på lite nötter. Ställ i kylen tills de stelnat helt, ca 2 timmar.
  3. Förvara svalt i burk med lock.

Tips

Byt gärna ut hallonlikören mot päronlikör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



karin Gunnarsson

2011-12-02

Hallontryffel

Liknande recept

Spara recept

Vit chokladkladdkaka

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Dadelbollar

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Enkel jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Chokladbollar med dadlar

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärssemifreddo

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Muffins med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)