
Hallontryfflar
Betyg (1-5):
Tjusiga små praliner toppade med pistaschnötter.
Tillagningstid: 1 timme
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl hallon
- 0.75 dl mellangrädde
- 200 g mörk choklad i bitar
- 1 msk smör
- 1 tsk hallonlikör
- 1 msk finhackade pistagenötter
Gör så här
- Tryck hallonen genom en sil så att kärnorna kommer bort. 1 dl hallon ger ca 2 msk puré. Koka upp grädden, lägg i chokladbitar och smör och smält på svag värme. Blanda i hallonpurén och eventuellt likör.
- Låt chokladsmeten stelna till lite i kylen ca 45 minuter. (Då blir smeten toppig när den fylls i formarna.) Spritsa eller klicka smeten i knäck- eller ischokladformar. Strö på lite nötter. Ställ i kylen tills de stelnat helt, ca 2 timmar.
- Förvara svalt i burk med lock.
Tips

Byt gärna ut hallonlikören mot päronlikör.
Liknande recept
Hallontryfflar
Betyg (1-5):
Tjusiga små praliner toppade med pistaschnötter.
Tillagningstid: 1 timme
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tryck hallonen genom en sil så att kärnorna kommer bort. 1 dl hallon ger ca 2 msk puré. Koka upp grädden, lägg i chokladbitar och smör och smält på svag värme. Blanda i hallonpurén och eventuellt likör.
- Låt chokladsmeten stelna till lite i kylen ca 45 minuter. (Då blir smeten toppig när den fylls i formarna.) Spritsa eller klicka smeten i knäck- eller ischokladformar. Strö på lite nötter. Ställ i kylen tills de stelnat helt, ca 2 timmar.
- Förvara svalt i burk med lock.
Tips

Byt gärna ut hallonlikören mot päronlikör.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
karin Gunnarsson
2011-12-02
Hallontryffel