För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Hallonkolor

Betyg (1-5):
2.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + tid att stelna
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl grädde
  • 4 dl råsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl frysta hallon
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Tina hallonen. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna, 30x40 centimeter.
  2. Häll upp grädde, socker, sirap och bär i en kastrull.
  3. Koka upp och rör om ordentligt tills sockret smält. Sänk värmen. Låt kolasmeten sjuda cirka 20 minuter, tills den är cirka 130 grader (använd digitaltermometer), rör om då och då. Gör ett kulprov.
  4. Rör ner smöret och häll upp kolasmeten i långpannan. Låt stelna.
  5. Skär eller klipp kolasmeten i lagom stora kolor och slå in dem i smörpapper.

Tips

För den som vill vara extra pysslig, slå in kolorna först i lite bakplåtspapper, sedan i silkespapper. Slå sen små snören om kolorna till paket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbskompott med topping

(8)

Hallonmilkshake

(33)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(29)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(9)

Kesellasmoothie

(12)

Coop Extras jubileumstårta

(13)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(26)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(56)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2 dl grädde
  • 4 dl råsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl frysta hallon
  • 1 msk smör

Hallonkolor

Betyg (1-5):
2.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + tid att stelna
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina hallonen. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna, 30x40 centimeter.
  2. Häll upp grädde, socker, sirap och bär i en kastrull.
  3. Koka upp och rör om ordentligt tills sockret smält. Sänk värmen. Låt kolasmeten sjuda cirka 20 minuter, tills den är cirka 130 grader (använd digitaltermometer), rör om då och då. Gör ett kulprov.
  4. Rör ner smöret och häll upp kolasmeten i långpannan. Låt stelna.
  5. Skär eller klipp kolasmeten i lagom stora kolor och slå in dem i smörpapper.

Tips

För den som vill vara extra pysslig, slå in kolorna först i lite bakplåtspapper, sedan i silkespapper. Slå sen små snören om kolorna till paket.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbskompott med topping

(8)

Hallonmilkshake

(33)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(29)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(9)

Kesellasmoothie

(12)

Coop Extras jubileumstårta

(13)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(26)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(56)