Hallonkakor med mandel

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

En klar kakfavortit på det svenska kakfatet.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 250 g margarin eller smör
  • 1.5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 0.5 dl fast hallonsylt

Gör så här

  1. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Dela degen i 2 delar och rulla ut dem till ca 20 cm långa längder. Rulla längderna i den hackade mandeln så att den fastnar. Låt längderna ligga i kylen ett par timmar.
  2. Värm under tiden ugnen till 200°.
  3. Skär längderna i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Tryck en liten grop i mitten av varje kaka och fyll den med sylt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Coffee cake med äpple

(22)

Valnötsbröd

(18)

Äppelpaj med mandelmassa

(89)

Pepparkaksbiscotti med mandel

(3)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Biscotti

(76)

Pumpapaj med pekannötter

(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 250 g margarin eller smör
  • 1.5 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 0.5 dl fast hallonsylt

Hallonkakor med mandel

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

En klar kakfavortit på det svenska kakfatet.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör rumsvarmt fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i matberedare. Dela degen i 2 delar och rulla ut dem till ca 20 cm långa längder. Rulla längderna i den hackade mandeln så att den fastnar. Låt längderna ligga i kylen ett par timmar.
  2. Värm under tiden ugnen till 200°.
  3. Skär längderna i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Tryck en liten grop i mitten av varje kaka och fyll den med sylt.
  4. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Coffee cake med äpple

(22)

Valnötsbröd

(18)

Äppelpaj med mandelmassa

(89)

Pepparkaksbiscotti med mandel

(3)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Biscotti

(76)

Pumpapaj med pekannötter

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies