Hallongrottor grundrecept

Betyg (1-5):
3.23 (82 betyg)

Kakorna som är lätta att göra och lätta att äta.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 125 g smör
  • 0.75 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 1 dl fast hallonsylt

Gör så här

  1. Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
  2. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det. Rör ihop till en deg. Använder du matberedare tillsätter du allt från början, fettet kylskåpskallt och skuret i bitar.
  3. Rulla degen till en längd och skär den i 20-22 bitar. Rulla dem till kulor och lägg dem i bakformar av papper. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick.
  4. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Beryl

2013-05-10

Bytte ut sylten mot en dajmkula mums

Emma Nilsson

2013-05-02

Hej! Det finns recept på endast potatismjöl då blir receptet glutenfritt, dessa innehåller dock ägg också så jag rekommenderar dig till att leta upp ett sådant recept, de glutenfria på detta sätt blir jättegoda hallongrotter de med :)

Camilla

2013-04-30

Jag provade att göra dem glutenfria. La dem i formar fall i fall..och tur var det för annars hade de runnit ut och blivit platta. Blev dock kladdiga så vi fick äta dem med sked, men smaken var god :-)

Britta/Webbredaktionen

2013-04-30

@Camilla Det kan du prova.

Camilla

2013-04-29

Tror du att det går att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix ? Har en glutenintolerant son.

alexia

2013-04-05

gottttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Britta/Webbredaktionen

2012-08-22

Det går bra att rulla ihop till en boll ,och lägga på ett smörpapper på en plåt, tryck ner en fördjupning i mitten med lilfingret och klicka ner hallonsylten.

Anna

2012-08-21

Eftersom man kanske inte får tag i små pappersformar så måste jag fråga om det funkar utan formar eller om de flyter ut då?

Kerstin Öhlander

2012-04-29

Goda och precis "rätt" konsistens!

Britta/Webbredaktionen

2012-04-10

Tack för tipset! Jag förtydligar i receptet.

Lydia

2012-04-08

Glömde potatismjölet,de hade vart bättre om det stog i receptet.. + fick bara 15 stycken men goda var de iaf. ;)

Liknande recept

Hallonkakor med mandel

(5)

Blåbärsgrottor

(15)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 125 g smör
  • 0.75 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 1 dl fast hallonsylt

Hallongrottor grundrecept

Betyg (1-5):
3.23 (82 betyg)

Kakorna som är lätta att göra och lätta att äta.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör rumsvarmt smör och socker poröst.
  2. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det. Rör ihop till en deg. Använder du matberedare tillsätter du allt från början, fettet kylskåpskallt och skuret i bitar.
  3. Rulla degen till en längd och skär den i 20-22 bitar. Rulla dem till kulor och lägg dem i bakformar av papper. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick.
  4. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Beryl

2013-05-10

Bytte ut sylten mot en dajmkula mums

Emma Nilsson

2013-05-02

Hej! Det finns recept på endast potatismjöl då blir receptet glutenfritt, dessa innehåller dock ägg också så jag rekommenderar dig till att leta upp ett sådant recept, de glutenfria på detta sätt blir jättegoda hallongrotter de med :)

Camilla

2013-04-30

Jag provade att göra dem glutenfria. La dem i formar fall i fall..och tur var det för annars hade de runnit ut och blivit platta. Blev dock kladdiga så vi fick äta dem med sked, men smaken var god :-)

Britta/Webbredaktionen

2013-04-30

@Camilla Det kan du prova.

Camilla

2013-04-29

Tror du att det går att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix ? Har en glutenintolerant son.

alexia

2013-04-05

gottttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Britta/Webbredaktionen

2012-08-22

Det går bra att rulla ihop till en boll ,och lägga på ett smörpapper på en plåt, tryck ner en fördjupning i mitten med lilfingret och klicka ner hallonsylten.

Anna

2012-08-21

Eftersom man kanske inte får tag i små pappersformar så måste jag fråga om det funkar utan formar eller om de flyter ut då?

Kerstin Öhlander

2012-04-29

Goda och precis "rätt" konsistens!

Britta/Webbredaktionen

2012-04-10

Tack för tipset! Jag förtydligar i receptet.

Lydia

2012-04-08

Glömde potatismjölet,de hade vart bättre om det stog i receptet.. + fick bara 15 stycken men goda var de iaf. ;)

Liknande recept

Hallonkakor med mandel

(5)

Blåbärsgrottor

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies