För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Häggblomssaft

Betyg (1-5):
3.22 (32 betyg)

Smutta på smaken av försommar i ett litet glas.

2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 stora häggblomsklasar
  • 1.5 liter vatten
  • 1.5 kg socker
  • 50 g citronsyra
  • 3 tvättade och skivade limefrukter

Gör så här

  1. Skölj blommorna väl i kallt vatten. Koka upp vattnet och rör i socker och citronsyra. Lägg blommor och skivad lime i en hink som går att försluta. Häll över den heta sockerblandningen och lägg på locket.
  2. Ställ blandningen mörkt och svalt i cirka 4 dagar. Rör om i blandningen en gång om dagen. Sila sedan bort blommorna med hjälp av en silduk och häll saften i rena flaskor.
  3. Förvara i kylskåp. Är flaskan försluten brukar hållbarheten vara cirka 5-6 månader. Späd saften med önskad mängd vatten då det är dags att dricka den.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banan-och chokladsmoothie

(18)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Ebbas plommonmarmelad

(14)

Mango passion smoothie

(9)

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Kesellasmoothie

(12)

Citrusmarmelad

(23)

Vattenmelonsoppa

(0)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 25 stora häggblomsklasar
  • 1.5 liter vatten
  • 1.5 kg socker
  • 50 g citronsyra
  • 3 tvättade och skivade limefrukter

Häggblomssaft

Betyg (1-5):
3.22 (32 betyg)

Smutta på smaken av försommar i ett litet glas.

2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj blommorna väl i kallt vatten. Koka upp vattnet och rör i socker och citronsyra. Lägg blommor och skivad lime i en hink som går att försluta. Häll över den heta sockerblandningen och lägg på locket.
  2. Ställ blandningen mörkt och svalt i cirka 4 dagar. Rör om i blandningen en gång om dagen. Sila sedan bort blommorna med hjälp av en silduk och häll saften i rena flaskor.
  3. Förvara i kylskåp. Är flaskan försluten brukar hållbarheten vara cirka 5-6 månader. Späd saften med önskad mängd vatten då det är dags att dricka den.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Banan-och chokladsmoothie

(18)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Ebbas plommonmarmelad

(14)

Mango passion smoothie

(9)

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Kesellasmoothie

(12)

Citrusmarmelad

(23)

Vattenmelonsoppa

(0)