Häggblomssaft

Betyg (1-5):
3.22 (32 betyg)

Smutta på smaken av försommar i ett litet glas.

2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st
  • 25 stora häggblomsklasar
  • 1.5 liter vatten
  • 1.5 kg socker
  • 50 g citronsyra
  • 3 tvättade och skivade limefrukter

Gör så här

  1. Skölj blommorna väl i kallt vatten. Koka upp vattnet och rör i socker och citronsyra. Lägg blommor och skivad lime i en hink som går att försluta. Häll över den heta sockerblandningen och lägg på locket.
  2. Ställ blandningen mörkt och svalt i cirka 4 dagar. Rör om i blandningen en gång om dagen. Sila sedan bort blommorna med hjälp av en silduk och häll saften i rena flaskor.
  3. Förvara i kylskåp. Är flaskan försluten brukar hållbarheten vara cirka 5-6 månader. Späd saften med önskad mängd vatten då det är dags att dricka den.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aprikos- och rödlökschutney

(0)

Smoothie med mango och banan

(3)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Fruktbollar

(66)

Kesellasmoothie

(12)

Jordgubbssmoothie

(96)

Vattenmelonsoppa

(0)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(5)
5 st
  • Ingredienser 5 st
  • 25 stora häggblomsklasar
  • 1.5 liter vatten
  • 1.5 kg socker
  • 50 g citronsyra
  • 3 tvättade och skivade limefrukter

Häggblomssaft

Betyg (1-5):
3.22 (32 betyg)

Smutta på smaken av försommar i ett litet glas.

2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj blommorna väl i kallt vatten. Koka upp vattnet och rör i socker och citronsyra. Lägg blommor och skivad lime i en hink som går att försluta. Häll över den heta sockerblandningen och lägg på locket.
  2. Ställ blandningen mörkt och svalt i cirka 4 dagar. Rör om i blandningen en gång om dagen. Sila sedan bort blommorna med hjälp av en silduk och häll saften i rena flaskor.
  3. Förvara i kylskåp. Är flaskan försluten brukar hållbarheten vara cirka 5-6 månader. Späd saften med önskad mängd vatten då det är dags att dricka den.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aprikos- och rödlökschutney

(0)

Smoothie med mango och banan

(3)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Fruktbollar

(66)

Kesellasmoothie

(12)

Jordgubbssmoothie

(96)

Vattenmelonsoppa

(0)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies