Gyros med vitlökssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (53 betyg)

Vi kan nästan lova att det här blir en familjefavorit.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskkarré, strimlad
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 msk oregano
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 4 libabröd, libanesiska tunnbröd
  • 250 g körsbärstomater, skivade
  • 0.5 gurka, skivad
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 1 kruka bladpersilja
  • feferoni

Gör så här

  1. Vänd runt karrén med kryddmixen så att det täcker. Stek karrén i olja tills den är genomstekt och har fin färg.
  2. Rör ihop crème fraiche, vatten, vitlök, oregano och honung. Smaka av med salt och peppar. Fyll bröden med karré, grönsaker, vitlökssås och persilja. Servera med fefferoni.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2019-11-09

Byt ut fläskkarrén mot oumph, crème fraîche mot havrebaserad ifraiche och honung mot granatäppelsirap - supergott, veganskt, snabbt och enkelt!

Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g fläskkarré, strimlad
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 msk oregano
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 4 libabröd, libanesiska tunnbröd
  • 250 g körsbärstomater, skivade
  • 0.5 gurka, skivad
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 1 kruka bladpersilja
  • feferoni

Gyros med vitlökssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (53 betyg)

Vi kan nästan lova att det här blir en familjefavorit.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt karrén med kryddmixen så att det täcker. Stek karrén i olja tills den är genomstekt och har fin färg.
  2. Rör ihop crème fraiche, vatten, vitlök, oregano och honung. Smaka av med salt och peppar. Fyll bröden med karré, grönsaker, vitlökssås och persilja. Servera med fefferoni.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2019-11-09

Byt ut fläskkarrén mot oumph, crème fraîche mot havrebaserad ifraiche och honung mot granatäppelsirap - supergott, veganskt, snabbt och enkelt!

Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)