Gyros med vitlökssås

Betyg (1-5):
2.4 (35 betyg)

Vi kan nästan lova att det här blir en familjefavorit.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g fläskkarré, strimlad
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 msk oregano
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 4 libabröd, libanesiska tunnbröd
  • 250 g körsbärstomater, skivade
  • 0.5 gurka, skivad
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 1 kruka bladpersilja
  • feferoni

Gör så här

  1. Vänd runt karrén med kryddmixen så att det täcker. Stek karrén i olja tills den är genomstekt och har fin färg.
  2. Rör ihop crème fraiche, vatten, vitlök, oregano och honung. Smaka av med salt och peppar. Fyll bröden med karré, grönsaker, vitlökssås och persilja. Servera med fefferoni.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2019-11-09

Byt ut fläskkarrén mot oumph, crème fraîche mot havrebaserad ifraiche och honung mot granatäppelsirap - supergott, veganskt, snabbt och enkelt!

Liknande recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(15)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Karibisk köttgryta

(12)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Koreanska revbensspjäll

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g fläskkarré, strimlad
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 msk oregano
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 4 libabröd, libanesiska tunnbröd
  • 250 g körsbärstomater, skivade
  • 0.5 gurka, skivad
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 1 kruka bladpersilja
  • feferoni

Gyros med vitlökssås

Betyg (1-5):
2.4 (35 betyg)

Vi kan nästan lova att det här blir en familjefavorit.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt karrén med kryddmixen så att det täcker. Stek karrén i olja tills den är genomstekt och har fin färg.
  2. Rör ihop crème fraiche, vatten, vitlök, oregano och honung. Smaka av med salt och peppar. Fyll bröden med karré, grönsaker, vitlökssås och persilja. Servera med fefferoni.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2019-11-09

Byt ut fläskkarrén mot oumph, crème fraîche mot havrebaserad ifraiche och honung mot granatäppelsirap - supergott, veganskt, snabbt och enkelt!

Liknande recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(15)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(3)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Karibisk köttgryta

(12)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Koreanska revbensspjäll

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies