Gurkyoghurt med grön chili

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kan verka väl simpelt … Men det är supergott att doppa bröd i den krämiga yoghurten som får skjuts av salt, gräslök, olivolja och gurka. Recept av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn att rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 gurka
  • 500 g grekisk yogurt (10 %)
  • 0.5 kruka gräslök, strimlad
  • 1 grön chili, finhackad
  • grön tabasco
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 lime, finrivet skal
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Dag 1. Skala och riv gurkan grovt. Salta och blanda väl. Lägg den i en sil/durkslag ev fodrad med kaffefilter. Låt rinna av i en bunke i kylen under natten.
  2. Häll yoghurten i en sil fodrad med kaffefilter och låt även den rinna av i en bunke i kylen under natten.

Dag 2

  1. Blanda gurka och yoghurt. Tillsätt gräslök och chili (spara lite till garnering). Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  2. Bred ut yoghurten på en tallrik och ringla över olja. Toppa med den sparade gräslöken och chilin. Riv över limeskal (endast det gröna) och servera med bröd.

Tips

Om du har bråttom, låt gurkan och yoghurten bara stå någon timme och rinna av. Krama ut vätskan ur gurkan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinibiffar med pommes och snabb bea

(7)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Enkel tomatsoppa med grädde

(45)

Grillad coleslaw

(7)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Fyllt bröd med rostad paprikasallad och cashewnötter

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 gurka
  • 500 g grekisk yogurt (10 %)
  • 0.5 kruka gräslök, strimlad
  • 1 grön chili, finhackad
  • grön tabasco
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 lime, finrivet skal
  • salt och nymald svartpeppar

Gurkyoghurt med grön chili

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Kan verka väl simpelt … Men det är supergott att doppa bröd i den krämiga yoghurten som får skjuts av salt, gräslök, olivolja och gurka. Recept av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn att rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dag 1. Skala och riv gurkan grovt. Salta och blanda väl. Lägg den i en sil/durkslag ev fodrad med kaffefilter. Låt rinna av i en bunke i kylen under natten.
  2. Häll yoghurten i en sil fodrad med kaffefilter och låt även den rinna av i en bunke i kylen under natten.

Dag 2

  1. Blanda gurka och yoghurt. Tillsätt gräslök och chili (spara lite till garnering). Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  2. Bred ut yoghurten på en tallrik och ringla över olja. Toppa med den sparade gräslöken och chilin. Riv över limeskal (endast det gröna) och servera med bröd.

Tips

Om du har bråttom, låt gurkan och yoghurten bara stå någon timme och rinna av. Krama ut vätskan ur gurkan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinibiffar med pommes och snabb bea

(7)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Enkel tomatsoppa med grädde

(45)

Grillad coleslaw

(7)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(8)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Fyllt bröd med rostad paprikasallad och cashewnötter

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies