Gurksoppa med krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (4 betyg)

En iskyld elegant soppa som passar på picknicken eller som förrätt.

Tillagningstid: 25 min + tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g gurka
  • 2 tomater
  • 0.5 liten röd paprika
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 0.5 röd chili
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • Krutonger
  • 4 ljusa brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala gurkan så den blir randig. Riv grovt på rivjärn ner i en bunke. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna med en sked.
  2. Skär tomatköttet i fina små tärningar. Fintärna paprikan och hacka chili och vitlök.
  3. Koka upp 2 dl av vattnet med buljongtärningarna. Häll i vinet och ta bort från värmen när tärningarna smält. Låt svalna.
  4. Häll buljongen, resten av vattnet, citronsaft och alla grönsaker i bunken med gurkan. Låt stå och dra minst 1 timme men gärna längre.
  5. Skär brödet i små tärningar och vänd runt i olja, salt och cayennepeppar. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Smaka av soppan med salt och peppar och droppa i olivolja vid servering. Toppa med krutonger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gazpacho med brödkrutonger

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g gurka
  • 2 tomater
  • 0.5 liten röd paprika
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 0.5 röd chili
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • Krutonger
  • 4 ljusa brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm cayennepeppar

Gurksoppa med krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (4 betyg)

En iskyld elegant soppa som passar på picknicken eller som förrätt.

Tillagningstid: 25 min + tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala gurkan så den blir randig. Riv grovt på rivjärn ner i en bunke. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna med en sked.
  2. Skär tomatköttet i fina små tärningar. Fintärna paprikan och hacka chili och vitlök.
  3. Koka upp 2 dl av vattnet med buljongtärningarna. Häll i vinet och ta bort från värmen när tärningarna smält. Låt svalna.
  4. Häll buljongen, resten av vattnet, citronsaft och alla grönsaker i bunken med gurkan. Låt stå och dra minst 1 timme men gärna längre.
  5. Skär brödet i små tärningar och vänd runt i olja, salt och cayennepeppar. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Smaka av soppan med salt och peppar och droppa i olivolja vid servering. Toppa med krutonger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gazpacho med brödkrutonger

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)