Gurkmejadressing

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Recept från Cecilia Davidsson och boken Hälsosam Mat

Tillagningstid: 5 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 cm färsk gurkmeja
  • 3 cm färsk ingefära, skalad
  • 2 msk misopaste (buljong för att göra misosoppa)
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk tamarisoja (japansk)
  • 0.5 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 2 stora färska dadlar, urkärnade
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser utom oljan helt slätt. Häll ner oljan i en tunn stråle under konstant vispning eller fortsätt mixa. Dressingen håller ca 2 veckor i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

(5)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Friterad tofu i het och kryddig sås

(57)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 cm färsk gurkmeja
  • 3 cm färsk ingefära, skalad
  • 2 msk misopaste (buljong för att göra misosoppa)
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk tamarisoja (japansk)
  • 0.5 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 2 stora färska dadlar, urkärnade
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 0.5 dl olivolja

Gurkmejadressing

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Recept från Cecilia Davidsson och boken Hälsosam Mat

Tillagningstid: 5 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser utom oljan helt slätt. Häll ner oljan i en tunn stråle under konstant vispning eller fortsätt mixa. Dressingen håller ca 2 veckor i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Koreansk bbq-tofu med kimchi i salladsblad

(5)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Friterad tofu i het och kryddig sås

(57)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies