Grovt fullkornsbröd

Betyg (1-5):
3.25 (87 betyg)

Gott och nyttigt bröd med kross och dinkel.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 dl fyrkornskross
  • 4 dl vatten
  • 5 dl filmjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl honung
  • 2 msk solrosolja
  • 10 dl dinkelsikt, eller rågsikt
  • 1 msk smör
  • 3 msk solroskärnor

Gör så här

  1. Koka kross och vatten under omrörning till en lös gröt i cirka 10 minuter. Häll gröten i en bunke och blanda i filmjölken. Låt blandningen svalna till fingervarm, cirka 37 grader. Smula ner jästen i bunken och rör om tills den har löst sig.
  2. Tillsätt honung, salt, olja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig, något lös deg och låt jäsa cirka 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och lägg dem i avlånga smorda brödformar, à 1 ½ liter, med solroskärnor i botten.
  3. Det går även att baka bröden direkt på plåt med bakplåtspapper eller att göra ett stort bröd i en större form. Jäs ytterligare cirka 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2013-05-02

Inte vidare likt bilden, sas. Bakat 2 satser, men det blir inte nån större höjd. Smaken är helt ok.

Liknande recept

Brytbröd med frön

(20)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Fullkornsvåfflor

(29)

Frasvåfflor

(123)

Örtbaguetter

(1)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Siktkaka

(17)

Knaprigt knäcke

(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl fyrkornskross
  • 4 dl vatten
  • 5 dl filmjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl honung
  • 2 msk solrosolja
  • 10 dl dinkelsikt, eller rågsikt
  • 1 msk smör
  • 3 msk solroskärnor

Grovt fullkornsbröd

Betyg (1-5):
3.25 (87 betyg)

Gott och nyttigt bröd med kross och dinkel.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka kross och vatten under omrörning till en lös gröt i cirka 10 minuter. Häll gröten i en bunke och blanda i filmjölken. Låt blandningen svalna till fingervarm, cirka 37 grader. Smula ner jästen i bunken och rör om tills den har löst sig.
  2. Tillsätt honung, salt, olja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig, något lös deg och låt jäsa cirka 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och lägg dem i avlånga smorda brödformar, à 1 ½ liter, med solroskärnor i botten.
  3. Det går även att baka bröden direkt på plåt med bakplåtspapper eller att göra ett stort bröd i en större form. Jäs ytterligare cirka 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2013-05-02

Inte vidare likt bilden, sas. Bakat 2 satser, men det blir inte nån större höjd. Smaken är helt ok.

Liknande recept

Brytbröd med frön

(20)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Fullkornsvåfflor

(29)

Frasvåfflor

(123)

Örtbaguetter

(1)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Siktkaka

(17)

Knaprigt knäcke

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies