För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grovt fullkornsbröd

Betyg (1-5):
3.29 (90 betyg)

Gott och nyttigt bröd med kross och dinkel.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl fyrkornskross
  • 4 dl vatten
  • 5 dl filmjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl honung
  • 2 msk solrosolja
  • 10 dl dinkelsikt, eller rågsikt
  • 1 msk smör
  • 3 msk solroskärnor

Gör så här

  1. Koka kross och vatten under omrörning till en lös gröt i cirka 10 minuter. Häll gröten i en bunke och blanda i filmjölken. Låt blandningen svalna till fingervarm, cirka 37 grader. Smula ner jästen i bunken och rör om tills den har löst sig.
  2. Tillsätt honung, salt, olja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig, något lös deg och låt jäsa cirka 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och lägg dem i avlånga smorda brödformar, à 1 ½ liter, med solroskärnor i botten.
  3. Det går även att baka bröden direkt på plåt med bakplåtspapper eller att göra ett stort bröd i en större form. Jäs ytterligare cirka 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2013-05-02

Inte vidare likt bilden, sas. Bakat 2 satser, men det blir inte nån större höjd. Smaken är helt ok.

Liknande recept

Våfflor - recept på våffelsmet

(142)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(12)

Dinkelscones

(8)

Siktkaka

(18)

Yoghurtscones med vallmofrön

(7)

Baguetter med örter

(2)

Fetaostbullar

(2)

Brytbröd med frön

(20)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl fyrkornskross
  • 4 dl vatten
  • 5 dl filmjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl honung
  • 2 msk solrosolja
  • 10 dl dinkelsikt, eller rågsikt
  • 1 msk smör
  • 3 msk solroskärnor

Grovt fullkornsbröd

Betyg (1-5):
3.29 (90 betyg)

Gott och nyttigt bröd med kross och dinkel.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka kross och vatten under omrörning till en lös gröt i cirka 10 minuter. Häll gröten i en bunke och blanda i filmjölken. Låt blandningen svalna till fingervarm, cirka 37 grader. Smula ner jästen i bunken och rör om tills den har löst sig.
  2. Tillsätt honung, salt, olja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig, något lös deg och låt jäsa cirka 1 timme. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och lägg dem i avlånga smorda brödformar, à 1 ½ liter, med solroskärnor i botten.
  3. Det går även att baka bröden direkt på plåt med bakplåtspapper eller att göra ett stort bröd i en större form. Jäs ytterligare cirka 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2013-05-02

Inte vidare likt bilden, sas. Bakat 2 satser, men det blir inte nån större höjd. Smaken är helt ok.

Liknande recept

Våfflor - recept på våffelsmet

(142)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(12)

Dinkelscones

(8)

Siktkaka

(18)

Yoghurtscones med vallmofrön

(7)

Baguetter med örter

(2)

Fetaostbullar

(2)

Brytbröd med frön

(20)