Grönsallad med caesardressing

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Den krämiga dressingen är helt ljuvlig till de krispiga grönsakerna.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 0.5 huvud romansallad
  • 0.25 spetskål huvud
  • 1 stor morot
  • 0.2 blomkålshuvud
  • hyvlad parmesan
  • svartpeppar
  • Caesardressing
  • 2 st äggulor
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 10 st sardellfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl neutral olja
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk finrivet skal av citron

Gör så här

  1. Caesardressing: Mixa äggulor, vitlök, vinäger, sardeller och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under pågående mixning så att det blir en majonnäs.
  2. Tillsätt parmesan och citronskal och mixa eller rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv eller skär salladsbladen i bitar. Hyvla moroten i tunna långa skivor, gärna med mandolin. Skär blomkålsbuketterna i tunna skivor, gärna med mandolin.
  4. Blanda alla grönsaker på ett serveringsfat och ringla över dressingen. Hyvla över mer parmesan och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Krämig wasabisill - Coop

(6)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 0.5 huvud romansallad
  • 0.25 spetskål huvud
  • 1 stor morot
  • 0.2 blomkålshuvud
  • hyvlad parmesan
  • svartpeppar
  • Caesardressing
  • 2 st äggulor
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 10 st sardellfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl neutral olja
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk finrivet skal av citron

Grönsallad med caesardressing

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Den krämiga dressingen är helt ljuvlig till de krispiga grönsakerna.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Caesardressing: Mixa äggulor, vitlök, vinäger, sardeller och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under pågående mixning så att det blir en majonnäs.
  2. Tillsätt parmesan och citronskal och mixa eller rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv eller skär salladsbladen i bitar. Hyvla moroten i tunna långa skivor, gärna med mandolin. Skär blomkålsbuketterna i tunna skivor, gärna med mandolin.
  4. Blanda alla grönsaker på ett serveringsfat och ringla över dressingen. Hyvla över mer parmesan och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies