Grönsallad med caesardressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Den krämiga dressingen är helt ljuvlig till de krispiga grönsakerna.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 huvud romansallad
  • 0.25 spetskål huvud
  • 1 stor morot
  • 0.2 blomkålshuvud
  • hyvlad parmesan
  • svartpeppar
  • Caesardressing
  • 2 st äggulor
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 10 st sardellfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl neutral olja
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk finrivet skal av citron
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Caesardressing: Mixa äggulor, vitlök, vinäger, sardeller och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under pågående mixning så att det blir en majonnäs.
  2. Tillsätt parmesan och citronskal och mixa eller rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv eller skär salladsbladen i bitar. Hyvla moroten i tunna långa skivor, gärna med mandolin. Skär blomkålsbuketterna i tunna skivor, gärna med mandolin.
  4. Blanda alla grönsaker på ett serveringsfat och ringla över dressingen. Hyvla över mer parmesan och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Picklad strömming med böcklingmajonnäs och rom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfisk med gurksalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Knutteströmming

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Paprikafylld småsill/strömming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tegravad lax med tedipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskfilé tonnato

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Västerbottensostpaj med anjovis och spenat

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Grapefruktgravad lax

Betyg
Betyg
(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 0.5 huvud romansallad
  • 0.25 spetskål huvud
  • 1 stor morot
  • 0.2 blomkålshuvud
  • hyvlad parmesan
  • svartpeppar
  • Caesardressing
  • 2 st äggulor
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 10 st sardellfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl neutral olja
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk finrivet skal av citron
  • salt och svartpeppar

Grönsallad med caesardressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Den krämiga dressingen är helt ljuvlig till de krispiga grönsakerna.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Caesardressing: Mixa äggulor, vitlök, vinäger, sardeller och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under pågående mixning så att det blir en majonnäs.
  2. Tillsätt parmesan och citronskal och mixa eller rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv eller skär salladsbladen i bitar. Hyvla moroten i tunna långa skivor, gärna med mandolin. Skär blomkålsbuketterna i tunna skivor, gärna med mandolin.
  4. Blanda alla grönsaker på ett serveringsfat och ringla över dressingen. Hyvla över mer parmesan och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Picklad strömming med böcklingmajonnäs och rom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfisk med gurksalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Knutteströmming

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Paprikafylld småsill/strömming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tegravad lax med tedipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskfilé tonnato

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Västerbottensostpaj med anjovis och spenat

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Grapefruktgravad lax

Betyg
Betyg
(2)