Grönsakswok med svamp

Grönsakswok med svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Krispig grönsakswok med nötig smak från sesamolja.

Tillagningstid: 30 min
10 portioner
  • 200 g haricots verts
  • 6 msk olivolja
  • 600 g paprikor i bitar
  • 500 g färsk lök i klyftor
  • 240 g pak choy i bitar (Kål från Japan/Kina som liknar mangold)
  • 500 g shiitake -svamp
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Förväll bönorna i kokande saltat vatten cirka 4 minuter. Häll av vattnet och spola dem kalla. Låt rinna av.
  2. Sätt woken över grillen. Häll i och hetta upp 1/3 av olivoljan, grönsakerna och svampen. Woka försiktigt tills grönsakerna och svampen fått färg. Blanda ner 1/3 av sesamoljan, saltet, pepparn och eventuellt sesamfrö. Fortsätt med det resterande på samma sätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grönsakswok med svamp
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g haricots verts
  • 6 msk olivolja
  • 600 g paprikor i bitar
  • 500 g färsk lök i klyftor
  • 240 g pak choy i bitar (Kål från Japan/Kina som liknar mangold)
  • 500 g shiitake -svamp
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk sesamfrö

Grönsakswok med svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Krispig grönsakswok med nötig smak från sesamolja.

Tillagningstid: 30 min
10 portioner

Gör så här

  1. Förväll bönorna i kokande saltat vatten cirka 4 minuter. Häll av vattnet och spola dem kalla. Låt rinna av.
  2. Sätt woken över grillen. Häll i och hetta upp 1/3 av olivoljan, grönsakerna och svampen. Woka försiktigt tills grönsakerna och svampen fått färg. Blanda ner 1/3 av sesamoljan, saltet, pepparn och eventuellt sesamfrö. Fortsätt med det resterande på samma sätt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!