Grönsakswok med cashewnötter

Betyg (1-5):
3.15 (59 betyg)

Lättgjord wok med krispiga ingredienser.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 4 msk solrosolja eller majsolja
  • 350 g blomkål, i små buketter
  • 1 skivad röd lök
  • 2 skivade morötter
  • 125 g minimajs
  • 250 g sockerärtor, strimlade på längden
  • 300 g grovt strimlat kinakål, eller pak shoi
  • 150 g salta cashewnötter
  • Woksås:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl solrosolja, eller majsolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i blomkål, lök, morötter och majs. Woka på stark värme 3-4 minuter. Tillsätt sockerärter, eventuellt kinakål eller pak soi och nötter.
  2. Blanda ihop ingredienserna till woksåsen, häll över grönsakerna. Blanda ordentligt och låt allt bli varmt.

Servering

Servera woken som den är eller med ris eller nudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angeli

2012-11-29

Gott och nyttigt! Bara att ta de grönsaker man har hemma. Jag tog broccoli istället för blomkål och brysselkål istället för kinakål. Aubergine i stället för minimajs. Såsen blev god, men ringlade lite teriyakisås över också.

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Barnens bästa kycklingnudlar

(18)

Klar grönsakssoppa med cashewpesto

(13)

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

(38)

Indiskt kryddris

(12)

Fredagsmys med tacos

(17)

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

(19)

Wokade mungböngroddar med rostade jordnötter

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 msk solrosolja eller majsolja
  • 350 g blomkål, i små buketter
  • 1 skivad röd lök
  • 2 skivade morötter
  • 125 g minimajs
  • 250 g sockerärtor, strimlade på längden
  • 300 g grovt strimlat kinakål, eller pak shoi
  • 150 g salta cashewnötter
  • Woksås:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl solrosolja, eller majsolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt

Grönsakswok med cashewnötter

Betyg (1-5):
3.15 (59 betyg)

Lättgjord wok med krispiga ingredienser.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i blomkål, lök, morötter och majs. Woka på stark värme 3-4 minuter. Tillsätt sockerärter, eventuellt kinakål eller pak soi och nötter.
  2. Blanda ihop ingredienserna till woksåsen, häll över grönsakerna. Blanda ordentligt och låt allt bli varmt.

Servering

Servera woken som den är eller med ris eller nudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angeli

2012-11-29

Gott och nyttigt! Bara att ta de grönsaker man har hemma. Jag tog broccoli istället för blomkål och brysselkål istället för kinakål. Aubergine i stället för minimajs. Såsen blev god, men ringlade lite teriyakisås över också.

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Barnens bästa kycklingnudlar

(18)

Klar grönsakssoppa med cashewpesto

(13)

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

(38)

Indiskt kryddris

(12)

Fredagsmys med tacos

(17)

Kycklingspett med jordnötssås och gurksallad

(19)

Wokade mungböngroddar med rostade jordnötter

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies