Grönsakspanna med bakade ägg och het yoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smidig påsklunch med ägg, ärter och bladspenat. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 480 g kronärtskockshjärtan, på burk (avrunnen vikt)
  • 70 g purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 125 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g färsk bladspenat
  • 4 ägg
  • Topping
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 kruka färsk basilika (20 basilika blad)
  • salladsmix
  • Till servering
  • fröknäcke eller surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt kronärtskockorna rinna av och hacka dem sedan grovt. Fräs purjolök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt kronärtskockor, ärter och spenat, fräs ytterligare 3 min. Salta och peppra.
  2. Fördela i en ugnsform, forma små hålor och knäck i äggen. Baka i ugnen ca 10 min, eller tills äggvitan stelnat.
  3. Blanda yoghurten med sambal oelek, salt och spiskummin. Klicka ut yoghurten på äggen och strö över basilika. Servera med en grönsallad och t ex fröknäcke.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Semifreddo med hallon och Amaretto - Coop

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter - Coop

(10)

Gratinerade aprikoser - Coop

(0)

Glutenfria våfflor - Coop

(11)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde - Coop

(4)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 480 g kronärtskockshjärtan, på burk (avrunnen vikt)
  • 70 g purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 125 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g färsk bladspenat
  • 4 ägg
  • Topping
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 kruka färsk basilika (20 basilika blad)
  • salladsmix
  • Till servering
  • fröknäcke eller surdegsbröd

Grönsakspanna med bakade ägg och het yoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smidig påsklunch med ägg, ärter och bladspenat. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt kronärtskockorna rinna av och hacka dem sedan grovt. Fräs purjolök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt kronärtskockor, ärter och spenat, fräs ytterligare 3 min. Salta och peppra.
  2. Fördela i en ugnsform, forma små hålor och knäck i äggen. Baka i ugnen ca 10 min, eller tills äggvitan stelnat.
  3. Blanda yoghurten med sambal oelek, salt och spiskummin. Klicka ut yoghurten på äggen och strö över basilika. Servera med en grönsallad och t ex fröknäcke.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Semifreddo med hallon och Amaretto - Coop

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter - Coop

(10)

Gratinerade aprikoser - Coop

(0)

Glutenfria våfflor - Coop

(11)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde - Coop

(4)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies