Grönsakspanna med bakade ägg och het yoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smidig påsklunch med ägg, ärter och bladspenat. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 480 g kronärtskockshjärtan, på burk (avrunnen vikt)
  • 70 g purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 125 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g färsk bladspenat
  • 4 ägg
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Topping
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 kruka färsk basilika (20 basilika blad)
  • salladsmix
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • fröknäcke eller surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt kronärtskockorna rinna av och hacka dem sedan grovt. Fräs purjolök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt kronärtskockor, ärter och spenat, fräs ytterligare 3 min. Salta och peppra.
  2. Fördela i en ugnsform, forma små hålor och knäck i äggen. Baka i ugnen ca 10 min, eller tills äggvitan stelnat.
  3. Blanda yoghurten med sambal oelek, salt och spiskummin. Klicka ut yoghurten på äggen och strö över basilika. Servera med en grönsallad och t ex fröknäcke.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Havrepannkakor

(31)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Nutella semifreddo

(0)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Äggost

(13)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 480 g kronärtskockshjärtan, på burk (avrunnen vikt)
  • 70 g purjolök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 125 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g färsk bladspenat
  • 4 ägg
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Topping
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 kruka färsk basilika (20 basilika blad)
  • salladsmix
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • fröknäcke eller surdegsbröd

Grönsakspanna med bakade ägg och het yoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smidig påsklunch med ägg, ärter och bladspenat. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt kronärtskockorna rinna av och hacka dem sedan grovt. Fräs purjolök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt kronärtskockor, ärter och spenat, fräs ytterligare 3 min. Salta och peppra.
  2. Fördela i en ugnsform, forma små hålor och knäck i äggen. Baka i ugnen ca 10 min, eller tills äggvitan stelnat.
  3. Blanda yoghurten med sambal oelek, salt och spiskummin. Klicka ut yoghurten på äggen och strö över basilika. Servera med en grönsallad och t ex fröknäcke.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Havrepannkakor

(31)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Frukt och bär med vaniljkräm

(1)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Nutella semifreddo

(0)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Äggost

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies