Grönsaksomelett

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Omelett med paprika, lök och fänkål. Går bra att äta både varm och kall.

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Grönsakstoppning:
  • 1 strimlad schalottenlök
  • 0.5 liten tärnad paprika
  • 0.25 strimlad fänkål
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl riven ost
  • 5 halverade cocktailtomater
  • 30 g färsk spenat
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Stek lök, paprika och fänkål i olja tills de blivit mjuka utan att få färg.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa upp lätt med vatten, salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och häll i äggsmeten. Dra under tillredning smeten försiktigt utifrån kanterna in mot mitten med en stekspade så att omeletten veckas upp och ny smet rinner ner i botten på pannan.
  4. Just innan smeten har stelnat helt, ta stekpannan från värmen och strö över ost, de stekta grönsakerna och tomater. Toppa med spenat. Servera ev direkt ur pannan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsomelett med sparris och zucchini

(20)

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Zucchinipaj

(23)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(44)

Vegofärspiroger

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

(24)

Sparris- och skinkomelett

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Grönsakstoppning:
  • 1 strimlad schalottenlök
  • 0.5 liten tärnad paprika
  • 0.25 strimlad fänkål
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl riven ost
  • 5 halverade cocktailtomater
  • 30 g färsk spenat
  • 1 msk olja

Grönsaksomelett

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Omelett med paprika, lök och fänkål. Går bra att äta både varm och kall.

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, paprika och fänkål i olja tills de blivit mjuka utan att få färg.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa upp lätt med vatten, salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och häll i äggsmeten. Dra under tillredning smeten försiktigt utifrån kanterna in mot mitten med en stekspade så att omeletten veckas upp och ny smet rinner ner i botten på pannan.
  4. Just innan smeten har stelnat helt, ta stekpannan från värmen och strö över ost, de stekta grönsakerna och tomater. Toppa med spenat. Servera ev direkt ur pannan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsomelett med sparris och zucchini

(20)

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Zucchinipaj

(23)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(44)

Vegofärspiroger

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

(24)

Sparris- och skinkomelett

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies