Grönsaksbolognese

Betyg (1-5):
4.45 (20 betyg)

Härligt god bolognese på grönsaker

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 200 g portabellosvamp
  • 300 g aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g parmesan, riven
  • 0.5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Hacka svampen och hacka eller riv auberginen grovt. Värm olja i en stor stekpanna eller kastrull och fräs svamp, aubergine, lök och vitlök. Salta och stek tills vätskan ångat bort.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Häll i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 15 min.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristoffer

2018-11-11

Så god, hela familjen älskade den. Även de som annars inte gillar svamp.

Annika

2018-05-13

Värdig ersättare till köttbolognese! Brukar piffa med grovrivna morötter, selleri, soja, chili, rivet citronskal och basilika om det finns hemma. Vanliga champinjoner funkar lika bra som portabello (samma svamp, olika storlek och pris...). Fräs svamp och aubergine i olika grytor för att korta tiden lite, annars tar det nog nästan dubbla tiden mot vad som står i receptet.

Rebecca

2018-04-22

Jättegod! Vi lägger gärna till selleri och linser som får koka med. Tips: champinjoner smakar typ lika dant som portabello men är betydligt billigare. Går också jättebra att köra lök, svamp och aubergine på rivgärn i matberedare. Då går det fort att laga maten. Rekommenderar dock att allt ska koka i minst 30 min för djupare smak.

Fredrika

2018-01-21

Har letat efter en vegovariant av bolognese som är en värdig ersättare av köttvarianten, och nu har jag hittat det. Jättegott recept! Jag toppar med parmesan och ruccola.

Ann-Sofie

2017-01-24

Tack för tips om längre koktid. Det tog definitivt längre tid än 25 min (bara att hacka och riva allt tog 25 min+ 30 min koktid), men väldigt gott!

Per

2016-10-01

Mår bra av att koka 30 min istället för femton.

Liknande recept

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Caesarsallad seafood

(24)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Linsbolognese

(33)

Majs- och zucchiniplättar

(12)

Lax- och spenatpaj

(90)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 200 g portabellosvamp
  • 300 g aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 1 st stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 50 g parmesan, riven
  • 0.5 kruka färsk basilika

Grönsaksbolognese

Betyg (1-5):
4.45 (20 betyg)

Härligt god bolognese på grönsaker

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka svampen och hacka eller riv auberginen grovt. Värm olja i en stor stekpanna eller kastrull och fräs svamp, aubergine, lök och vitlök. Salta och stek tills vätskan ångat bort.
  2. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. Häll i resten av ingredienserna och låt småputtra ca 15 min.
  3. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Servera med riven parmesan och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristoffer

2018-11-11

Så god, hela familjen älskade den. Även de som annars inte gillar svamp.

Annika

2018-05-13

Värdig ersättare till köttbolognese! Brukar piffa med grovrivna morötter, selleri, soja, chili, rivet citronskal och basilika om det finns hemma. Vanliga champinjoner funkar lika bra som portabello (samma svamp, olika storlek och pris...). Fräs svamp och aubergine i olika grytor för att korta tiden lite, annars tar det nog nästan dubbla tiden mot vad som står i receptet.

Rebecca

2018-04-22

Jättegod! Vi lägger gärna till selleri och linser som får koka med. Tips: champinjoner smakar typ lika dant som portabello men är betydligt billigare. Går också jättebra att köra lök, svamp och aubergine på rivgärn i matberedare. Då går det fort att laga maten. Rekommenderar dock att allt ska koka i minst 30 min för djupare smak.

Fredrika

2018-01-21

Har letat efter en vegovariant av bolognese som är en värdig ersättare av köttvarianten, och nu har jag hittat det. Jättegott recept! Jag toppar med parmesan och ruccola.

Ann-Sofie

2017-01-24

Tack för tips om längre koktid. Det tog definitivt längre tid än 25 min (bara att hacka och riva allt tog 25 min+ 30 min koktid), men väldigt gott!

Per

2016-10-01

Mår bra av att koka 30 min istället för femton.

Liknande recept

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Caesarsallad seafood

(24)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Linsbolognese

(33)

Majs- och zucchiniplättar

(12)

Lax- och spenatpaj

(90)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies