Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Grönsaker blir extra goda med vitlöksdipp och rostade solroskärnor.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl solroskärnor
  • 1 dl japansk soja
  • Dipp:
  • 4 oskalade vitlöksklyftor
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 morötter i stavar
  • 3 blekselleri stjälkar i stavar
  • 1 knippe rädisa

Gör så här

  1. Blanda solroskärnorna med sojan i en skål. Rosta vitlöksklyftorna i ugnen cirka 20 minuter, tills de fått fin färg.
  2. Sprid ut solroskärnor och soja på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem torra i ugnen de sista 5 minuterna.
  3. Finhacka eller mixa vitlöksklyftorna. Blanda samman med yoghurt, salt och peppar.
  4. Lägg upp grönsakerna på ett fat och servera med dippsås och rostade solroskärnor.

Tips

Kärnorna är även goda som topping till en sallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Antipasti

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Grillad bruschetta med aubergine

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegopiroger

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vitlöksbröd med bruschettaröra

Betyg
Betyg
(11)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl solroskärnor
  • 1 dl japansk soja
  • Dipp:
  • 4 oskalade vitlöksklyftor
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 morötter i stavar
  • 3 blekselleri stjälkar i stavar
  • 1 knippe rädisa

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Grönsaker blir extra goda med vitlöksdipp och rostade solroskärnor.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda solroskärnorna med sojan i en skål. Rosta vitlöksklyftorna i ugnen cirka 20 minuter, tills de fått fin färg.
  2. Sprid ut solroskärnor och soja på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem torra i ugnen de sista 5 minuterna.
  3. Finhacka eller mixa vitlöksklyftorna. Blanda samman med yoghurt, salt och peppar.
  4. Lägg upp grönsakerna på ett fat och servera med dippsås och rostade solroskärnor.

Tips

Kärnorna är även goda som topping till en sallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Antipasti

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sticky buffalo-blomkål

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Grillad bruschetta med aubergine

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegopiroger

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vitlöksbröd med bruschettaröra

Betyg
Betyg
(11)