För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Grönsaker blir extra goda med vitlöksdipp och rostade solroskärnor.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl solroskärnor
  • 1 dl japansk soja
  • Dipp:
  • 4 oskalade vitlöksklyftor
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 morötter i stavar
  • 3 blekselleri stjälkar i stavar
  • 1 knippe rädisa

Gör så här

  1. Blanda solroskärnorna med sojan i en skål. Rosta vitlöksklyftorna i ugnen cirka 20 minuter, tills de fått fin färg.
  2. Sprid ut solroskärnor och soja på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem torra i ugnen de sista 5 minuterna.
  3. Finhacka eller mixa vitlöksklyftorna. Blanda samman med yoghurt, salt och peppar.
  4. Lägg upp grönsakerna på ett fat och servera med dippsås och rostade solroskärnor.

Tips

Kärnorna är även goda som topping till en sallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kål- och färsfyllda vårrullar

(32)

Quesadillas med avokadoröra

(5)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Pimiento de padrón

(9)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(2)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl solroskärnor
  • 1 dl japansk soja
  • Dipp:
  • 4 oskalade vitlöksklyftor
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 morötter i stavar
  • 3 blekselleri stjälkar i stavar
  • 1 knippe rädisa

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Grönsaker blir extra goda med vitlöksdipp och rostade solroskärnor.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda solroskärnorna med sojan i en skål. Rosta vitlöksklyftorna i ugnen cirka 20 minuter, tills de fått fin färg.
  2. Sprid ut solroskärnor och soja på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem torra i ugnen de sista 5 minuterna.
  3. Finhacka eller mixa vitlöksklyftorna. Blanda samman med yoghurt, salt och peppar.
  4. Lägg upp grönsakerna på ett fat och servera med dippsås och rostade solroskärnor.

Tips

Kärnorna är även goda som topping till en sallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kål- och färsfyllda vårrullar

(32)

Quesadillas med avokadoröra

(5)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Pimiento de padrón

(9)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(2)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)