Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Grönsaker blir extra goda med vitlöksdipp och rostade solroskärnor.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 3 dl solroskärnor
  • 1 dl japansk soja
  • Dipp:
  • 4 oskalade vitlöksklyftor
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 3 morötter i stavar
  • 3 blekselleri stjälkar i stavar
  • 1 knippe rädisa

Gör så här

  1. Blanda solroskärnorna med sojan i en skål. Rosta vitlöksklyftorna i ugnen cirka 20 minuter, tills de fått fin färg.
  2. Sprid ut solroskärnor och soja på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem torra i ugnen de sista 5 minuterna.
  3. Finhacka eller mixa vitlöksklyftorna. Blanda samman med yoghurt, salt och peppar.
  4. Lägg upp grönsakerna på ett fat och servera med dippsås och rostade solroskärnor.

Tips

Kärnorna är även goda som topping till en sallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Vegopiroger

(8)

Nötknyten

(0)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 3 dl solroskärnor
  • 1 dl japansk soja
  • Dipp:
  • 4 oskalade vitlöksklyftor
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 3 morötter i stavar
  • 3 blekselleri stjälkar i stavar
  • 1 knippe rädisa

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Grönsaker blir extra goda med vitlöksdipp och rostade solroskärnor.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda solroskärnorna med sojan i en skål. Rosta vitlöksklyftorna i ugnen cirka 20 minuter, tills de fått fin färg.
  2. Sprid ut solroskärnor och soja på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem torra i ugnen de sista 5 minuterna.
  3. Finhacka eller mixa vitlöksklyftorna. Blanda samman med yoghurt, salt och peppar.
  4. Lägg upp grönsakerna på ett fat och servera med dippsås och rostade solroskärnor.

Tips

Kärnorna är även goda som topping till en sallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Vegopiroger

(8)

Nötknyten

(0)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies