Grönsaker med dipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.15 (54 betyg)

Allt går att dippa och doppa. Morötter – visst, men broccoli, sugar snaps och blomkål är ännu godare.

Tillagningstid: 5 minuter
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Örtdipp 3 dl:
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 dl finhackade blandade örter
  • 0.5 tsk salt
  • Sweet chilidipp 2,5 dl:
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 lime, pressad saft

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna.

Grönsaker med dipp

  1. Det är gott och fräscht och ett nyttigare alternativ till chips. Välj grönsaker i säsong, gärna i olika färger för att det ska bli fint.
  2. De flesta grönsaker kan serveras råa, som gurka, morötter, körsbärstomater, blomkål, paprika, endiveblad och rädisor. Broccoli, sparris, haricots verts, vaxbönor, sugar snaps och minimajs smakar bäst förvällda i lättsaltat vatten i 1–2 minuter och sedan sköljda i kallt vatten. Servera med dippsåserna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • Örtdipp 3 dl:
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 dl finhackade blandade örter
  • 0.5 tsk salt
  • Sweet chilidipp 2,5 dl:
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 lime, pressad saft

Grönsaker med dipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.15 (54 betyg)

Allt går att dippa och doppa. Morötter – visst, men broccoli, sugar snaps och blomkål är ännu godare.

Tillagningstid: 5 minuter
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna.

Grönsaker med dipp

  1. Det är gott och fräscht och ett nyttigare alternativ till chips. Välj grönsaker i säsong, gärna i olika färger för att det ska bli fint.
  2. De flesta grönsaker kan serveras råa, som gurka, morötter, körsbärstomater, blomkål, paprika, endiveblad och rädisor. Broccoli, sparris, haricots verts, vaxbönor, sugar snaps och minimajs smakar bäst förvällda i lättsaltat vatten i 1–2 minuter och sedan sköljda i kallt vatten. Servera med dippsåserna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(6)