Grönsaker i ugn med mathavre

Grönsaker i ugn med mathavre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Rotfrukter och grönsaker i ugn med mathavre och spenat. Servera en gyllene röra med bland annat kikärtor och gurkmeja till. Ett bra basrecept som kan varieras med olika grönsaker.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 2 dl mathavre eller matvete
  • 300 g palsternackor
  • 300 g morot
  • 300 g rödbetor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl torkade äpplen eller äppelringar
  • 70 g babyspenat
  • Vinägrett
  • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 1.5 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Gyllene röra
  • 400 g kikärtor (på burk), sköljda
  • 2 msk tahini
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Skrubba eller skala rotfrukterna och skär i lika stora bitar. Vänd runt i olja och salta.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Mixa alla ingredienser till röran till en slät smet. Smaka av med salt. Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten.
  3. Vänd runt gryn, äppelbitar och spenat med rotfrukterna på plåten. Ringla över vinägretten och servera direkt tillsammans med bönröran.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grönsaker i ugn med mathavre
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 2 dl mathavre eller matvete
  • 300 g palsternackor
  • 300 g morot
  • 300 g rödbetor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl torkade äpplen eller äppelringar
  • 70 g babyspenat
  • Vinägrett
  • 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • 1.5 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Gyllene röra
  • 400 g kikärtor (på burk), sköljda
  • 2 msk tahini
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 tsk salt

Grönsaker i ugn med mathavre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Rotfrukter och grönsaker i ugn med mathavre och spenat. Servera en gyllene röra med bland annat kikärtor och gurkmeja till. Ett bra basrecept som kan varieras med olika grönsaker.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Skrubba eller skala rotfrukterna och skär i lika stora bitar. Vänd runt i olja och salta.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Mixa alla ingredienser till röran till en slät smet. Smaka av med salt. Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten.
  3. Vänd runt gryn, äppelbitar och spenat med rotfrukterna på plåten. Ringla över vinägretten och servera direkt tillsammans med bönröran.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!