För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grönkålssoppa med vita bönor och ägg

Betyg (1-5):
4.25 (20 betyg)

Bönorna gör soppan krämig och mättande. Toppa med en nypa chiliflakes för extra sting. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g färsk grönkål
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, urkärnad och hackad
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar eller 3 msk fond
  • 380 g vita bönor, avsköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1 msk rivet citronskal
  • salt och svartpeppar
  • Tillbehör
  • 4 kokta ägg
  • 1 dl finriven parmesanost
  • olivolja

Gör så här

  1. Ansa bort de hårda stjälkbitarna om de finns kvar på grönkålen. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili utan att det tar färg.
  2. Tillsätt grönkålen och låt fräsa med ett par minuter. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda utan lock ca 10 min.
  3. Tillsätt bönorna och mixa soppan slät i en kannmixer eller med en mixerstav. Mixa länge så soppan blir så slät som möjligt.
  4. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Servera soppan med ägghalvor och riven parmesan. Droppa över olivolja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marja-Liisa

2018-02-19

Mycket god och välsmakande rätt. Konsistensen tycker jag var lite för vattnig så jag redde ut den med 1,5 dl ljus Maizena redning, och serverade med en klick turkisk yoghurt i stället för ägghalvor.

Liknande recept

Fried rice med grönsaker och ägg

(66)

Örtfrittata

(7)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(20)

Lammfärsbullar med soltorkade tomater och rosmarin

(23)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Vegetarisk omelett med oliver

(10)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(42)

Sparris- och skinkomelett

(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g färsk grönkål
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, urkärnad och hackad
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar eller 3 msk fond
  • 380 g vita bönor, avsköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1 msk rivet citronskal
  • salt och svartpeppar
  • Tillbehör
  • 4 kokta ägg
  • 1 dl finriven parmesanost
  • olivolja

Grönkålssoppa med vita bönor och ägg

Betyg (1-5):
4.25 (20 betyg)

Bönorna gör soppan krämig och mättande. Toppa med en nypa chiliflakes för extra sting. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa bort de hårda stjälkbitarna om de finns kvar på grönkålen. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili utan att det tar färg.
  2. Tillsätt grönkålen och låt fräsa med ett par minuter. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda utan lock ca 10 min.
  3. Tillsätt bönorna och mixa soppan slät i en kannmixer eller med en mixerstav. Mixa länge så soppan blir så slät som möjligt.
  4. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Servera soppan med ägghalvor och riven parmesan. Droppa över olivolja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marja-Liisa

2018-02-19

Mycket god och välsmakande rätt. Konsistensen tycker jag var lite för vattnig så jag redde ut den med 1,5 dl ljus Maizena redning, och serverade med en klick turkisk yoghurt i stället för ägghalvor.

Liknande recept

Fried rice med grönsaker och ägg

(66)

Örtfrittata

(7)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(20)

Lammfärsbullar med soltorkade tomater och rosmarin

(23)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Vegetarisk omelett med oliver

(10)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(42)

Sparris- och skinkomelett

(11)