Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

Betyg (1-5):
3.53 (19 betyg)

Grönkålen blir sååå god med grädde i en krämig soppa.

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 hackad gul lök
  • 500 g grönkål
  • 2 msk olja eller smör
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 kryddpepparkorn
  • Till servering:
  • 4 skivor vörtbröd
  • 260 g bacon
  • 3 msk olja

Gör så här

  1. Stek lök och grönkål i olja i en kastrull tills de mjuknat något utan att få färg. Häll på resten av ingredienserna och låt koka ca 20 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka ev av med mer salt och kryddpeppar.
  2. Skär brödet i små bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills de blir knapriga. Ruska pannan under tiden så de inte bränns. Smaka av med salt.
  3. Strimla bacon. Stek knaprigt i samma stekpanna och lägg på hushållspapper att rinna av.
  4. Servera gärna soppan i glöggmuggar och toppa med bacon och krutonger och ev lite mortlad kryddpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mira

2015-12-25

Älskar den här soppan! Och flera med mig

Anna

2015-12-14

Tänk på att färsk grönkål är litet pepprig i smaken. Kålen blir mildare om den är fryst, så köp antingen fryst grönkål eller frys in soppan efter tillagning och tina upp innan den serveras. Har gjort soppan flera gånger och den är lika god varje gång.

Jenny

2014-12-15

En otroligt god soppa! Vi hade Luciabrunch hemma hos oss och soppan var väldigt uppskattad. Flera bad om receptet efteråt :)

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 hackad gul lök
  • 500 g grönkål
  • 2 msk olja eller smör
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 kryddpepparkorn
  • Till servering:
  • 4 skivor vörtbröd
  • 260 g bacon
  • 3 msk olja

Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

Betyg (1-5):
3.53 (19 betyg)

Grönkålen blir sååå god med grädde i en krämig soppa.

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök och grönkål i olja i en kastrull tills de mjuknat något utan att få färg. Häll på resten av ingredienserna och låt koka ca 20 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka ev av med mer salt och kryddpeppar.
  2. Skär brödet i små bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills de blir knapriga. Ruska pannan under tiden så de inte bränns. Smaka av med salt.
  3. Strimla bacon. Stek knaprigt i samma stekpanna och lägg på hushållspapper att rinna av.
  4. Servera gärna soppan i glöggmuggar och toppa med bacon och krutonger och ev lite mortlad kryddpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mira

2015-12-25

Älskar den här soppan! Och flera med mig

Anna

2015-12-14

Tänk på att färsk grönkål är litet pepprig i smaken. Kålen blir mildare om den är fryst, så köp antingen fryst grönkål eller frys in soppan efter tillagning och tina upp innan den serveras. Har gjort soppan flera gånger och den är lika god varje gång.

Jenny

2014-12-15

En otroligt god soppa! Vi hade Luciabrunch hemma hos oss och soppan var väldigt uppskattad. Flera bad om receptet efteråt :)

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies