För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grönkålssoppa

Betyg (1-5):
2.93 (71 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
  • 2.5 tsk torkad timjan, mejram eller körvel
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Repa bladen från grova stjälkar och strimla. Koka upp vatten och salt (1 tsk/l vatten) och lägg ner kålen. Låt koka 5–10 min. Slå bort kokvattnet och skölj bladen i kallt vatten. Hacka eller mixa kålen fint.
  2. Smält smöret i en kastrull och fräs kål och lök 3 min utan att det tar färg. Strö över mjöl och fräs 1 min till. Späd med vatten lite i tagen och koka upp. Tillsätt grädde, buljong och kryddor och koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julia

2018-11-28

God och enkel soppa!

Checkbox Coop

2017-01-03

Till Nathalie: Löken ska i samtidigt som kålen under steg 2.

Natalie

2016-12-27

När ska löken i?

Sara

2016-04-05

Jag blandade broccoli och grönkål. Det blev också väldigt gott

Cecilia

2015-12-08

Jättegott!!!!

Liknande recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rostad fänkålssoppa med timjan

(31)

Blomkålssoppa med parmesanost

(24)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Laxtårta på kavring

(7)

Börekpaj med mangold och fetaost

(10)

Ängssyrasoppa

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
  • 2.5 tsk torkad timjan, mejram eller körvel
  • salt och svartpeppar

Grönkålssoppa

Betyg (1-5):
2.93 (71 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Repa bladen från grova stjälkar och strimla. Koka upp vatten och salt (1 tsk/l vatten) och lägg ner kålen. Låt koka 5–10 min. Slå bort kokvattnet och skölj bladen i kallt vatten. Hacka eller mixa kålen fint.
  2. Smält smöret i en kastrull och fräs kål och lök 3 min utan att det tar färg. Strö över mjöl och fräs 1 min till. Späd med vatten lite i tagen och koka upp. Tillsätt grädde, buljong och kryddor och koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julia

2018-11-28

God och enkel soppa!

Checkbox Coop

2017-01-03

Till Nathalie: Löken ska i samtidigt som kålen under steg 2.

Natalie

2016-12-27

När ska löken i?

Sara

2016-04-05

Jag blandade broccoli och grönkål. Det blev också väldigt gott

Cecilia

2015-12-08

Jättegott!!!!

Liknande recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rostad fänkålssoppa med timjan

(31)

Blomkålssoppa med parmesanost

(24)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Laxtårta på kavring

(7)

Börekpaj med mangold och fetaost

(10)

Ängssyrasoppa

(8)