Grönkålspesto

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Malin Landqvist från boken Eat good.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 2 stora zucchini
  • 1 msk olivolja
  • färskriven parmesan, till servering
  • cashewnötter, till servering
  • Pesto
  • 100 g osaltade cashewnötter
  • 25 g hackad färsk grönkål
  • 60 g färsk spenat
  • 3 dl parmesanost, färskriven
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till peston till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
  2. Svarva zucchinin eller hyvla i långa tunna strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs ca 2 min, alternativt lägg i en kastrull med saltat kokande vatten och låt koka 1–2 min. Strö över lite salt.
  3. Vänd runt zucchinin med peston och toppa med riven parmesan och torrostade cashewnötter.

Tips

Det finns färdigsvarvade grönsaker i butiken, t ex kålrot eller morot, som passar lika bra i detta recept. Vanlig spaghetti går givetvis utmärkt också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 2 stora zucchini
  • 1 msk olivolja
  • färskriven parmesan, till servering
  • cashewnötter, till servering
  • Pesto
  • 100 g osaltade cashewnötter
  • 25 g hackad färsk grönkål
  • 60 g färsk spenat
  • 3 dl parmesanost, färskriven
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • salt och svartpeppar

Grönkålspesto

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Recept av Malin Landqvist från boken Eat good.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till peston till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
  2. Svarva zucchinin eller hyvla i långa tunna strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs ca 2 min, alternativt lägg i en kastrull med saltat kokande vatten och låt koka 1–2 min. Strö över lite salt.
  3. Vänd runt zucchinin med peston och toppa med riven parmesan och torrostade cashewnötter.

Tips

Det finns färdigsvarvade grönsaker i butiken, t ex kålrot eller morot, som passar lika bra i detta recept. Vanlig spaghetti går givetvis utmärkt också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Kycklingsallad med quinoa, fetaost och granatäpple - Coop

(2)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies