Grönkålspaj med skinka och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Fantastisk grönkålspaj med Västerbottensost, skinka och riven muskot som serveras med en smakrik senapskräm.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:225-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 2.5 dl grädde
  • 3 ägg
  • 500 g fryst tinad hackad grönkål
  • 200 g strimlad julskinka
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 0.5 tsk salt
  • Senapscrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk senap
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Låt vila i kylen cirka 30 minuter.

Pajdeg

  1. Nagga degen och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 225 grader cirka 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader.
  2. Vispa ihop grädde och ägg. Tillsätt grönkål, skinka, 1 deciliter ost, salt, peppar och muskot. Fyll pajskalet och strö över resterande ost.
  3. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

Senapscrème

  1. Rör ihop ingredienserna till senapscrèmen och servera med pajen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2021-01-04

Mycket gott! Tog tid att göra, eftersom jag använde nyskördad grönkål från trädgården, men väl värt all tid. Vi är bara två i hushållet, så vi hade god middag till två dagar.

Coop

2019-01-11

Hej Eivor! I receptet har vi använt fryst, tinad grönkål. Använder du färsk kål bör du förvälla den först. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Eivor

2019-01-10

Ska grönkålen förvällas först? Eller bara tinas upp?

Diana

2014-12-01

Jättegott! Jag har även bytt ut pajdegen mot kokt penne pasta och och sedan gjort gratängen på samma sätt. Blir också dundergott!

Jürgen M.

2011-12-22

Enkelt recept snabbt och jättegott !

Liknande recept

Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 2.5 dl grädde
  • 3 ägg
  • 500 g fryst tinad hackad grönkål
  • 200 g strimlad julskinka
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 krm riven muskot
  • 0.5 tsk salt
  • Senapscrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk senap
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 krm salt

Grönkålspaj med skinka och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Fantastisk grönkålspaj med Västerbottensost, skinka och riven muskot som serveras med en smakrik senapskräm.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:225-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Låt vila i kylen cirka 30 minuter.

Pajdeg

  1. Nagga degen och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 225 grader cirka 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader.
  2. Vispa ihop grädde och ägg. Tillsätt grönkål, skinka, 1 deciliter ost, salt, peppar och muskot. Fyll pajskalet och strö över resterande ost.
  3. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

Senapscrème

  1. Rör ihop ingredienserna till senapscrèmen och servera med pajen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2021-01-04

Mycket gott! Tog tid att göra, eftersom jag använde nyskördad grönkål från trädgården, men väl värt all tid. Vi är bara två i hushållet, så vi hade god middag till två dagar.

Coop

2019-01-11

Hej Eivor! I receptet har vi använt fryst, tinad grönkål. Använder du färsk kål bör du förvälla den först. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Eivor

2019-01-10

Ska grönkålen förvällas först? Eller bara tinas upp?

Diana

2014-12-01

Jättegott! Jag har även bytt ut pajdegen mot kokt penne pasta och och sedan gjort gratängen på samma sätt. Blir också dundergott!

Jürgen M.

2011-12-22

Enkelt recept snabbt och jättegott !

Liknande recept

Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)