Grönkålspaj med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.31 (13 betyg)

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kyld pajdeg (230 g)
  • 5 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 krm cayennepeppar
  • 500 g fryst, tinad grönkål
  • 2 små rödlökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyfta, rivna
  • 0.5 kruka basilika, grovhackad
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 granatäpple

Gör så här

  1. Täck botten i en pajform med pajdegen. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  2. Vispa upp äggen lätt med mjölk och grädde. Tillsätt salt och cayennepeppar.
  3. Låt grönkålen rinna av i en sil – krama ut vätskan. Fördela grönkål, rödlök, vitlök, basilika och smulad fetaost över det förgräddade pajskalet.
  4. Häll över äggstanningen och gratinera mitt i ugnen 35–40 min.
  5. Toppa pajen med granatäppelkärnor. Servera ev med något kallskuret och en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(114)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kyld pajdeg (230 g)
  • 5 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 krm cayennepeppar
  • 500 g fryst, tinad grönkål
  • 2 små rödlökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyfta, rivna
  • 0.5 kruka basilika, grovhackad
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 granatäpple

Grönkålspaj med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.31 (13 betyg)

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Täck botten i en pajform med pajdegen. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  2. Vispa upp äggen lätt med mjölk och grädde. Tillsätt salt och cayennepeppar.
  3. Låt grönkålen rinna av i en sil – krama ut vätskan. Fördela grönkål, rödlök, vitlök, basilika och smulad fetaost över det förgräddade pajskalet.
  4. Häll över äggstanningen och gratinera mitt i ugnen 35–40 min.
  5. Toppa pajen med granatäppelkärnor. Servera ev med något kallskuret och en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(114)