Grönkålspaj med fetaost

Betyg (1-5):
2.67 (6 betyg)

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1 kyld pajdeg (230 g)
  • 5 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 krm cayennepeppar
  • 500 g fryst, tinad grönkål
  • 2 små rödlökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyfta, rivna
  • 0.5 kruka basilika, grovhackad
  • 150 g fetaost
  • Till servering:
  • 0.5 granatäpple

Gör så här

  1. Täck botten i en pajform med pajdegen. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  2. Vispa upp äggen lätt med mjölk och grädde. Tillsätt salt och cayennepeppar.
  3. Låt grönkålen rinna av i en sil – krama ut vätskan. Fördela grönkål, rödlök, vitlök, basilika och smulad fetaost över det förgräddade pajskalet.
  4. Häll över äggstanningen och gratinera mitt i ugnen 35–40 min.
  5. Toppa pajen med granatäppelkärnor. Servera ev med något kallskuret och en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1 kyld pajdeg (230 g)
  • 5 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 krm cayennepeppar
  • 500 g fryst, tinad grönkål
  • 2 små rödlökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyfta, rivna
  • 0.5 kruka basilika, grovhackad
  • 150 g fetaost
  • Till servering:
  • 0.5 granatäpple

Grönkålspaj med fetaost

Betyg (1-5):
2.67 (6 betyg)

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Täck botten i en pajform med pajdegen. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  2. Vispa upp äggen lätt med mjölk och grädde. Tillsätt salt och cayennepeppar.
  3. Låt grönkålen rinna av i en sil – krama ut vätskan. Fördela grönkål, rödlök, vitlök, basilika och smulad fetaost över det förgräddade pajskalet.
  4. Häll över äggstanningen och gratinera mitt i ugnen 35–40 min.
  5. Toppa pajen med granatäppelkärnor. Servera ev med något kallskuret och en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies