Grönkålspaj med fetaost

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kyld pajdeg (230 g)
  • 5 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 krm cayennepeppar
  • 500 g fryst, tinad grönkål
  • 2 små rödlökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyfta, rivna
  • 0.5 kruka basilika, grovhackad
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 granatäpple

Gör så här

  1. Täck botten i en pajform med pajdegen. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  2. Vispa upp äggen lätt med mjölk och grädde. Tillsätt salt och cayennepeppar.
  3. Låt grönkålen rinna av i en sil – krama ut vätskan. Fördela grönkål, rödlök, vitlök, basilika och smulad fetaost över det förgräddade pajskalet.
  4. Häll över äggstanningen och gratinera mitt i ugnen 35–40 min.
  5. Toppa pajen med granatäppelkärnor. Servera ev med något kallskuret och en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Vegetariska piroger

(7)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Lax- och spenatpaj

(90)

Räktacos

(9)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kyld pajdeg (230 g)
  • 5 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 krm cayennepeppar
  • 500 g fryst, tinad grönkål
  • 2 små rödlökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyfta, rivna
  • 0.5 kruka basilika, grovhackad
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 0.5 granatäpple

Grönkålspaj med fetaost

Betyg (1-5):
3.12 (8 betyg)

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Täck botten i en pajform med pajdegen. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
  2. Vispa upp äggen lätt med mjölk och grädde. Tillsätt salt och cayennepeppar.
  3. Låt grönkålen rinna av i en sil – krama ut vätskan. Fördela grönkål, rödlök, vitlök, basilika och smulad fetaost över det förgräddade pajskalet.
  4. Häll över äggstanningen och gratinera mitt i ugnen 35–40 min.
  5. Toppa pajen med granatäppelkärnor. Servera ev med något kallskuret och en grön sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Vegetariska piroger

(7)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Lax- och spenatpaj

(90)

Räktacos

(9)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies