För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.32 (126 betyg)

Krämig vegetarisk paj, perfekt för smörgårdsbord och buffé.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 hackade gula lökar
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 1 liter finstrimlad grönkål
  • 200 g smulad fetaost
  • Äggsmet:
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Topping:
  • 1 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Blanda mjöl och smör med en gaffel till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt i 10-15 minuter.

Fyllning

  1. Gör fyllningen under tiden. Stek lök, vitlök och grönkål. Blanda med fetaosten. Fyll pajskalet med lök- och fetaostblandningen.

Äggsmet

  1. Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll över äggsmeten och fördela den noga i pajen.

Topping

  1. Toppa med pumpakärnorna. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefine

2019-12-30

Jag gjorde dubbel sats och frös in i matlådor. Tog lite mer grönkål, lite mer fetaost (3 pkt á 150 g) och lite mer pumpakärnor för att använda hela förpackningar. Jag fuskade och tog färdig pajdeg. Pajen fryser väl och funkar bra i matlådor. Väldigt gott med pumpakärnorna på också, jag gillade att de bröt konsistensen. Gott och kul att använda grönkålen medan den är i säsong!

Karin

2019-03-12

Mycket gott, gör den ofta

Britt-Inger

2018-12-22

God enkelt att göra.

Stubby

2016-01-05

Har blivit en favorit!

Soli

2015-12-12

Vill lära mej grönkål och denna var supergod!

Marianne

2012-01-08

MYCKET gott tyckte alla - både unga, gamla och icke-vegetarianer!

Liknande recept

Vegetariska piroger

(8)

Pumpapaj

(14)

Fyllda auberginer

(19)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Indiskt kryddris

(15)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(39)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 hackade gula lökar
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 1 liter finstrimlad grönkål
  • 200 g smulad fetaost
  • Äggsmet:
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Topping:
  • 1 dl pumpakärnor

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.32 (126 betyg)

Krämig vegetarisk paj, perfekt för smörgårdsbord och buffé.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och smör med en gaffel till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt i 10-15 minuter.

Fyllning

  1. Gör fyllningen under tiden. Stek lök, vitlök och grönkål. Blanda med fetaosten. Fyll pajskalet med lök- och fetaostblandningen.

Äggsmet

  1. Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll över äggsmeten och fördela den noga i pajen.

Topping

  1. Toppa med pumpakärnorna. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefine

2019-12-30

Jag gjorde dubbel sats och frös in i matlådor. Tog lite mer grönkål, lite mer fetaost (3 pkt á 150 g) och lite mer pumpakärnor för att använda hela förpackningar. Jag fuskade och tog färdig pajdeg. Pajen fryser väl och funkar bra i matlådor. Väldigt gott med pumpakärnorna på också, jag gillade att de bröt konsistensen. Gott och kul att använda grönkålen medan den är i säsong!

Karin

2019-03-12

Mycket gott, gör den ofta

Britt-Inger

2018-12-22

God enkelt att göra.

Stubby

2016-01-05

Har blivit en favorit!

Soli

2015-12-12

Vill lära mej grönkål och denna var supergod!

Marianne

2012-01-08

MYCKET gott tyckte alla - både unga, gamla och icke-vegetarianer!

Liknande recept

Vegetariska piroger

(8)

Pumpapaj

(14)

Fyllda auberginer

(19)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Indiskt kryddris

(15)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(39)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)