Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (146 betyg)

Krämig vegetarisk paj, perfekt för smörgårdsbord och buffé.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 hackade gula lökar
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 1 liter finstrimlad grönkål
  • 200 g smulad fetaost
  • Äggsmet:
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Topping:
  • 1 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Blanda mjöl och smör med en gaffel till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt i 10-15 minuter.

Fyllning

  1. Gör fyllningen under tiden. Stek lök, vitlök och grönkål. Blanda med fetaosten. Fyll pajskalet med lök- och fetaostblandningen.

Äggsmet

  1. Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll över äggsmeten och fördela den noga i pajen.

Topping

  1. Toppa med pumpakärnorna. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-07

Till Hanna: Förgrädda pajskalet ca 8 min. Lycka till! :)

Hanna

2020-12-27

Ska inte pajskalet förgrädda?

Bi

2020-07-06

Mums jättegott, jag gjorde den gluten fri ! Pumpa frön var så knaprigt och gott

Josefine

2019-12-30

Jag gjorde dubbel sats och frös in i matlådor. Tog lite mer grönkål, lite mer fetaost (3 pkt á 150 g) och lite mer pumpakärnor för att använda hela förpackningar. Jag fuskade och tog färdig pajdeg. Pajen fryser väl och funkar bra i matlådor. Väldigt gott med pumpakärnorna på också, jag gillade att de bröt konsistensen. Gott och kul att använda grönkålen medan den är i säsong!

Karin

2019-03-12

Mycket gott, gör den ofta

Britt-Inger

2018-12-22

God enkelt att göra.

Stubby

2016-01-05

Har blivit en favorit!

Soli

2015-12-12

Vill lära mej grönkål och denna var supergod!

Marianne

2012-01-08

MYCKET gott tyckte alla - både unga, gamla och icke-vegetarianer!

Liknande recept

Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(122)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 hackade gula lökar
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 1 liter finstrimlad grönkål
  • 200 g smulad fetaost
  • Äggsmet:
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Topping:
  • 1 dl pumpakärnor

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (146 betyg)

Krämig vegetarisk paj, perfekt för smörgårdsbord och buffé.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och smör med en gaffel till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt i 10-15 minuter.

Fyllning

  1. Gör fyllningen under tiden. Stek lök, vitlök och grönkål. Blanda med fetaosten. Fyll pajskalet med lök- och fetaostblandningen.

Äggsmet

  1. Blanda ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll över äggsmeten och fördela den noga i pajen.

Topping

  1. Toppa med pumpakärnorna. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-07

Till Hanna: Förgrädda pajskalet ca 8 min. Lycka till! :)

Hanna

2020-12-27

Ska inte pajskalet förgrädda?

Bi

2020-07-06

Mums jättegott, jag gjorde den gluten fri ! Pumpa frön var så knaprigt och gott

Josefine

2019-12-30

Jag gjorde dubbel sats och frös in i matlådor. Tog lite mer grönkål, lite mer fetaost (3 pkt á 150 g) och lite mer pumpakärnor för att använda hela förpackningar. Jag fuskade och tog färdig pajdeg. Pajen fryser väl och funkar bra i matlådor. Väldigt gott med pumpakärnorna på också, jag gillade att de bröt konsistensen. Gott och kul att använda grönkålen medan den är i säsong!

Karin

2019-03-12

Mycket gott, gör den ofta

Britt-Inger

2018-12-22

God enkelt att göra.

Stubby

2016-01-05

Har blivit en favorit!

Soli

2015-12-12

Vill lära mej grönkål och denna var supergod!

Marianne

2012-01-08

MYCKET gott tyckte alla - både unga, gamla och icke-vegetarianer!

Liknande recept

Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(122)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)