Grönkålspaj med cheddarost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Goda minipajer med frasig smördeg och fyllning av purjolök, grönkål och cheddarost. Perfekta att servera på julbordet.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g färsk grönkål, ansad i småbitar
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl riven cheddarost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Fräs grönkål och purjolök i smör. Salta och peppra och blanda med osten.
  2. Vispa lätt ihop ägg och grädde. Skär ut tolv fyrkanter av smördegen och kavla bitarna något tunnare.
  3. Tryck ner i en muffinsplåt täckt med bitar av bakplåtspapper. Hörnen av degen ska sticka upp.
  4. Lägg i grönkålsblandningen och valnötter. Pensla degkanterna med äggstanningen och häll sedan över resten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-07

Till Jan-Olof: Ja, det går bra att frysa pajerna. Vänligen Hanna, redaktör

Anna

2020-12-28

Väldigt goda småpajer.

Jan-Olof

2020-12-26

Jättegoda! Undrar om det fungerar att frysa dom?

Nina

2020-12-20

Supergod ...

Susanne

2020-11-25

Jättegoda. Fick tummen upp av hela familjen. Blev några kvar till dagen efter som åts kalla. Lika goda

Liknande recept

Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Primörsallad med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g färsk grönkål, ansad i småbitar
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl riven cheddarost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 dl valnötter

Grönkålspaj med cheddarost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Goda minipajer med frasig smördeg och fyllning av purjolök, grönkål och cheddarost. Perfekta att servera på julbordet.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs grönkål och purjolök i smör. Salta och peppra och blanda med osten.
  2. Vispa lätt ihop ägg och grädde. Skär ut tolv fyrkanter av smördegen och kavla bitarna något tunnare.
  3. Tryck ner i en muffinsplåt täckt med bitar av bakplåtspapper. Hörnen av degen ska sticka upp.
  4. Lägg i grönkålsblandningen och valnötter. Pensla degkanterna med äggstanningen och häll sedan över resten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-07

Till Jan-Olof: Ja, det går bra att frysa pajerna. Vänligen Hanna, redaktör

Anna

2020-12-28

Väldigt goda småpajer.

Jan-Olof

2020-12-26

Jättegoda! Undrar om det fungerar att frysa dom?

Nina

2020-12-20

Supergod ...

Susanne

2020-11-25

Jättegoda. Fick tummen upp av hela familjen. Blev några kvar till dagen efter som åts kalla. Lika goda

Liknande recept

Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Primörsallad med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(14)