

Gröna vegotacos med picklad lök
Betyg (1-5):
Tacos med vegofärs, vitkål och picklad lök toppas med fetaost och serveras i hemgjorda gröna tortillabröd av spenat.
Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g mix vegofärs
- 200 g vitkål, tunt strimlad
- 2 tomater, tärnade
- 50 g fetaost
- 1 lime, i klyftor
- Picklad rödlök
- 1 dl vatten
- 4 msk strösocker
- 2 msk ättiksprit (12 %)
- 1 rödlök, tunt skivad
- Gröna tortillabröd
- 50 g fryst spenat, tinad
- 3 dl vatten
- 1 msk neutral olja
- 1 tsk salt
- 7 dl vetemjöl + till utbakning
Gör så här
- Rör ihop vatten, socker och ättika. Vänd runt löken i lagen och låt stå till servering. Mixa spenat, vatten och olja slätt i en matberedare monterad med knivblad.
- Tillsätt salt och mjölet lite i taget tills det formas en deg. Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar. Kavla tunt på mjölat bakbord. Stek bröden i torr panna ca 2 min per sida. Håll bröden varma i en kökshandduk.
- Tillaga färsen enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med vitkål, färs, tomater, smulad fetaost och picklad rödlök. Servera med limeklyftor.
Gröna vegotacos med picklad lök
Betyg (1-5):
Tacos med vegofärs, vitkål och picklad lök toppas med fetaost och serveras i hemgjorda gröna tortillabröd av spenat.
Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ihop vatten, socker och ättika. Vänd runt löken i lagen och låt stå till servering. Mixa spenat, vatten och olja slätt i en matberedare monterad med knivblad.
- Tillsätt salt och mjölet lite i taget tills det formas en deg. Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar. Kavla tunt på mjölat bakbord. Stek bröden i torr panna ca 2 min per sida. Håll bröden varma i en kökshandduk.
- Tillaga färsen enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med vitkål, färs, tomater, smulad fetaost och picklad rödlök. Servera med limeklyftor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!