Gröna vegotacos med picklad lök

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tacos med vegofärs, vitkål och picklad lök toppas med fetaost och serveras i hemgjorda gröna tortillabröd av spenat.

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 200 g mix vegofärs
  • 200 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 50 g fetaost
  • 1 lime, i klyftor
  • Picklad rödlök
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Gröna tortillabröd
  • 50 g fryst spenat, tinad
  • 3 dl vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl + till utbakning

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, socker och ättika. Vänd runt löken i lagen och låt stå till servering. Mixa spenat, vatten och olja slätt i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Tillsätt salt och mjölet lite i taget tills det formas en deg. Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar. Kavla tunt på mjölat bakbord. Stek bröden i torr panna ca 2 min per sida. Håll bröden varma i en kökshandduk.
  3. Tillaga färsen enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med vitkål, färs, tomater, smulad fetaost och picklad rödlök. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Moussakagratäng

(36)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g mix vegofärs
  • 200 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 50 g fetaost
  • 1 lime, i klyftor
  • Picklad rödlök
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • Gröna tortillabröd
  • 50 g fryst spenat, tinad
  • 3 dl vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl + till utbakning

Gröna vegotacos med picklad lök

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Tacos med vegofärs, vitkål och picklad lök toppas med fetaost och serveras i hemgjorda gröna tortillabröd av spenat.

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop vatten, socker och ättika. Vänd runt löken i lagen och låt stå till servering. Mixa spenat, vatten och olja slätt i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Tillsätt salt och mjölet lite i taget tills det formas en deg. Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar. Kavla tunt på mjölat bakbord. Stek bröden i torr panna ca 2 min per sida. Håll bröden varma i en kökshandduk.
  3. Tillaga färsen enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med vitkål, färs, tomater, smulad fetaost och picklad rödlök. Servera med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Moussakagratäng

(36)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies