Gröna pannkakor med avokado- och fetaostsallad

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

Pröva dessa pannkakor på zucchini och spenat, serverade med en fetaostsallad. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 250 g zucchini
  • 3 ägg
  • 5 dl havredryck
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 30 g färsk spenat
  • kallpressad kokosolja, att steka i
  • Avokado- och fetaostsallad
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 citron, skal (endast det gula) och saft
  • 40 g solrosskott
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt. Vänd runt med salt och låt stå en stund. Blanda ägg, havredryck, mjöl och spenat i en bunke.
  2. Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer.
  3. Stek pannkakorna till fin färg med frasiga kanter i kokosolja. (Gör gärna små pannkakor så är de lättare att vända.)

Salladen:

  1. Vänd runt paprika och avokado med olivolja, citronskal och -saft. Tillsätt solrosskott och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera pannkakorna direkt tillsammans med avokado- och fetaostsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 250 g zucchini
  • 3 ägg
  • 5 dl havredryck
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 30 g färsk spenat
  • kallpressad kokosolja, att steka i
  • Avokado- och fetaostsallad
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 citron, skal (endast det gula) och saft
  • 40 g solrosskott
  • 150 g fetaost

Gröna pannkakor med avokado- och fetaostsallad

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

Pröva dessa pannkakor på zucchini och spenat, serverade med en fetaostsallad. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt. Vänd runt med salt och låt stå en stund. Blanda ägg, havredryck, mjöl och spenat i en bunke.
  2. Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer.
  3. Stek pannkakorna till fin färg med frasiga kanter i kokosolja. (Gör gärna små pannkakor så är de lättare att vända.)

Salladen:

  1. Vänd runt paprika och avokado med olivolja, citronskal och -saft. Tillsätt solrosskott och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera pannkakorna direkt tillsammans med avokado- och fetaostsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies