Gröna pannkakor med avokado- och fetaostsallad

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Pröva dessa pannkakor på zucchini och spenat, serverade med en fetaostsallad. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 250 g zucchini
  • 3 ägg
  • 5 dl havredryck
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 30 g färsk spenat
  • kallpressad kokosolja, att steka i
  • 1 tsk salt
  • Avokado- och fetaostsallad
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 citron, skal (endast det gula) och saft
  • 40 g solrosskott
  • 150 g fetaost
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt. Vänd runt med salt och låt stå en stund. Blanda ägg, havredryck, mjöl och spenat i en bunke.
  2. Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer.
  3. Stek pannkakorna till fin färg med frasiga kanter i kokosolja. (Gör gärna små pannkakor så är de lättare att vända.)

Salladen:

  1. Vänd runt paprika och avokado med olivolja, citronskal och -saft. Tillsätt solrosskott och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera pannkakorna direkt tillsammans med avokado- och fetaostsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatsoppa med fetaost

(25)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

(15)

Korvstroganoff på grillen

(3)

Medelhavsgratäng

(21)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g zucchini
  • 3 ägg
  • 5 dl havredryck
  • 3 dl kikärtsmjöl
  • 30 g färsk spenat
  • kallpressad kokosolja, att steka i
  • 1 tsk salt
  • Avokado- och fetaostsallad
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 citron, skal (endast det gula) och saft
  • 40 g solrosskott
  • 150 g fetaost
  • salt och nymalen svartpeppar

Gröna pannkakor med avokado- och fetaostsallad

Betyg (1-5):
3.36 (11 betyg)

Pröva dessa pannkakor på zucchini och spenat, serverade med en fetaostsallad. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt. Vänd runt med salt och låt stå en stund. Blanda ägg, havredryck, mjöl och spenat i en bunke.
  2. Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer.
  3. Stek pannkakorna till fin färg med frasiga kanter i kokosolja. (Gör gärna små pannkakor så är de lättare att vända.)

Salladen:

  1. Vänd runt paprika och avokado med olivolja, citronskal och -saft. Tillsätt solrosskott och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera pannkakorna direkt tillsammans med avokado- och fetaostsalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatsoppa med fetaost

(25)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

(15)

Korvstroganoff på grillen

(3)

Medelhavsgratäng

(21)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies