Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

En klar buljong med mycket smak är det bästa när det är kallt ute. Receptör; Eleonora Von Essen och Foto; Björn Tesch

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 purjolök (hälften vit, hälften grön)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 250 g färsk tortellini, t ex med pesto- och pinjenötsfyllning
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka färsk basilika eller persilja, strimlad
  • Till servering
  • 12 crostini
  • 100 g ädelost
  • 1 äpple, tunt skivat
  • 8 valnötter

Gör så här

  1. Skiva purjolöken. Fräs den vita delen tillsammans med vitlöken i olja i en kastrull. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
  2. Häll i pastan när buljongen börjar koka och låt koka enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tillsätt ärter och den gröna delen av purjolöken den sista minuten av koktiden.
  4. Vänd ner spenat och örter och servera direkt. Servera med crostini med ädelost, äpple och valnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gulasch med bönor

(24)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

(8)

Zucchinisoppa med mozzarella

(3)

Grekisk hamburgare

(2)

Ängamat med rädisor

(6)

Pumpasoppa med fylld tortilla

(7)

Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

(19)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 purjolök (hälften vit, hälften grön)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 250 g färsk tortellini, t ex med pesto- och pinjenötsfyllning
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka färsk basilika eller persilja, strimlad
  • Till servering
  • 12 crostini
  • 100 g ädelost
  • 1 äpple, tunt skivat
  • 8 valnötter

Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

En klar buljong med mycket smak är det bästa när det är kallt ute. Receptör; Eleonora Von Essen och Foto; Björn Tesch

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva purjolöken. Fräs den vita delen tillsammans med vitlöken i olja i en kastrull. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
  2. Häll i pastan när buljongen börjar koka och låt koka enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tillsätt ärter och den gröna delen av purjolöken den sista minuten av koktiden.
  4. Vänd ner spenat och örter och servera direkt. Servera med crostini med ädelost, äpple och valnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gulasch med bönor

(24)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

(8)

Zucchinisoppa med mozzarella

(3)

Grekisk hamburgare

(2)

Ängamat med rädisor

(6)

Pumpasoppa med fylld tortilla

(7)

Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies