Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (8 betyg)

En klar buljong med mycket smak är det bästa när det är kallt ute. Receptör; Eleonora Von Essen och Foto; Björn Tesch

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 purjolök (hälften vit, hälften grön)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 250 g färsk tortellini, t ex med pesto- och pinjenötsfyllning
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka färsk basilika eller persilja, strimlad
  • Till servering
  • 12 crostini
  • 100 g ädelost
  • 1 äpple, tunt skivat
  • 8 valnötter

Gör så här

  1. Skiva purjolöken. Fräs den vita delen tillsammans med vitlöken i olja i en kastrull. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
  2. Häll i pastan när buljongen börjar koka och låt koka enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tillsätt ärter och den gröna delen av purjolöken den sista minuten av koktiden.
  4. Vänd ner spenat och örter och servera direkt. Servera med crostini med ädelost, äpple och valnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pasta pesto med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pizza med grönsaker och mozzarella

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatissallad på färskpotatis

Betyg
Betyg
(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 purjolök (hälften vit, hälften grön)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 250 g färsk tortellini, t ex med pesto- och pinjenötsfyllning
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka färsk basilika eller persilja, strimlad
  • Till servering
  • 12 crostini
  • 100 g ädelost
  • 1 äpple, tunt skivat
  • 8 valnötter

Grön tortellinisoppa med ärter, spenat och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (8 betyg)

En klar buljong med mycket smak är det bästa när det är kallt ute. Receptör; Eleonora Von Essen och Foto; Björn Tesch

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva purjolöken. Fräs den vita delen tillsammans med vitlöken i olja i en kastrull. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna.
  2. Häll i pastan när buljongen börjar koka och låt koka enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tillsätt ärter och den gröna delen av purjolöken den sista minuten av koktiden.
  4. Vänd ner spenat och örter och servera direkt. Servera med crostini med ädelost, äpple och valnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Pasta pesto med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pizza med grönsaker och mozzarella

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bönsallad med svarta bönor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatissallad på färskpotatis

Betyg
Betyg
(2)