Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.67 (9 betyg)

En grön njutning för både öga och mun. Recept av: David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories..

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 knippa grön sparris
  • 350 g frysta gröna ärtor (ca 6 dl)
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl Havregrädde eller kokosmjölk
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • Linstopping
  • 1 dl pumpakärnor
  • sparristoppar (från sparrisknippan ovan)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 dl kokta belugalinser (finns att köpa ångade)
  • 1 msk finhackad färsk timjan

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Ansa sparrisen och skär bort topparna för att ha till servering. Skär resten av sparrisen tunt och fräs med löken någon minut till. Tillsätt ärter och chiliflakes.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen, låt sjuda 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät, gärna i en kannmixer. Koka upp och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Linstopping:

  1. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de börjar poppa. Tillsätt sparrisknoppar, olja och flingsalt. Vänd runt med linser och timjan. Toppa soppan vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 knippa grön sparris
  • 350 g frysta gröna ärtor (ca 6 dl)
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl Havregrädde eller kokosmjölk
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • Linstopping
  • 1 dl pumpakärnor
  • sparristoppar (från sparrisknippan ovan)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 dl kokta belugalinser (finns att köpa ångade)
  • 1 msk finhackad färsk timjan

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.67 (9 betyg)

En grön njutning för både öga och mun. Recept av: David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories..

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Ansa sparrisen och skär bort topparna för att ha till servering. Skär resten av sparrisen tunt och fräs med löken någon minut till. Tillsätt ärter och chiliflakes.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen, låt sjuda 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät, gärna i en kannmixer. Koka upp och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Linstopping:

  1. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de börjar poppa. Tillsätt sparrisknoppar, olja och flingsalt. Vänd runt med linser och timjan. Toppa soppan vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!