Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

Betyg (1-5):
4.71 (7 betyg)

En grön njutning för både öga och mun. Recept av: David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories..

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 knippa grön sparris
  • 350 g frysta gröna ärtor (ca 6 dl)
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl Havregrädde eller kokosmjölk
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • Linstopping
  • 1 dl pumpakärnor
  • sparristoppar (från sparrisknippan ovan)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 dl kokta belugalinser (finns att köpa ångade)
  • 1 msk finhackad färsk timjan

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Ansa sparrisen och skär bort topparna för att ha till servering. Skär resten av sparrisen tunt och fräs med löken någon minut till. Tillsätt ärter och chiliflakes.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen, låt sjuda 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät, gärna i en kannmixer. Koka upp och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Linstopping:

  1. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de börjar poppa. Tillsätt sparrisknoppar, olja och flingsalt. Vänd runt med linser och timjan. Toppa soppan vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 knippa grön sparris
  • 350 g frysta gröna ärtor (ca 6 dl)
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl Havregrädde eller kokosmjölk
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • Linstopping
  • 1 dl pumpakärnor
  • sparristoppar (från sparrisknippan ovan)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 dl kokta belugalinser (finns att köpa ångade)
  • 1 msk finhackad färsk timjan

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

Betyg (1-5):
4.71 (7 betyg)

En grön njutning för både öga och mun. Recept av: David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories..

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Ansa sparrisen och skär bort topparna för att ha till servering. Skär resten av sparrisen tunt och fräs med löken någon minut till. Tillsätt ärter och chiliflakes.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen, låt sjuda 10 min. Tillsätt grädden och mixa soppan slät, gärna i en kannmixer. Koka upp och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Linstopping:

  1. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de börjar poppa. Tillsätt sparrisknoppar, olja och flingsalt. Vänd runt med linser och timjan. Toppa soppan vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies