För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grön mac ’n’ cheese

Betyg (1-5):
3 (11 betyg)

Macaroni and cheese med broccoli, purjolök, spenat och en massa ost. Supergod vardagsmiddag. Recept ur kokboken Vego av Jamie Oliver

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g broccoli
  • 200 g purjolök, tunt skivad
  • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 kruka färsk timjan, finhackad
  • 40 g smör, till stekning
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter mjölk (minst 3 %)
  • 450 g makaroner
  • 30 g parmesan, finriven
  • 150 g lagrad cheddar, grovriven
  • 100 g babyspenat
  • salt och svartpeppar
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Skär broccolistammarna i tunna skivor och resten i små buketter. Stek broccolistammar, purjolök, vitlök och timjan i smör på medellåg värme i en stekpanna ca 15 min. Rör om då och då och häll sedan över grönsakerna i en kastrull.
  2. Pudra över mjölet och tillsätt mjölken lite i taget. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknat, ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Koka pastan i saltat vatten i 5 min.
  3. Tillsätt parmesan, nästan all cheddarost och spenaten i såskastrullen. Mixa till en slät sås med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet från pastan och skaka av vattnet ordentligt.
  4. Vänd ner pastan i såsen och häll över i en ugnsform. Stick ner broccolibuketterna och strö över resten av osten och mandelspånet. Gratinera mitt i ugnen till fin färg, 20–30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2020-01-17

God rätt men passar inte så bra att spara som matlåda eftersom pastan suger åt sig all vätska och blir kladdig. En lösning kan vara att koka pastan väldigt al-dente. Lade till gröna ärtor och gröna sojabönor.

Liknande recept

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(126)

Burrito med kyckling

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g broccoli
  • 200 g purjolök, tunt skivad
  • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 kruka färsk timjan, finhackad
  • 40 g smör, till stekning
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter mjölk (minst 3 %)
  • 450 g makaroner
  • 30 g parmesan, finriven
  • 150 g lagrad cheddar, grovriven
  • 100 g babyspenat
  • salt och svartpeppar
  • 50 g mandelspån

Grön mac ’n’ cheese

Betyg (1-5):
3 (11 betyg)

Macaroni and cheese med broccoli, purjolök, spenat och en massa ost. Supergod vardagsmiddag. Recept ur kokboken Vego av Jamie Oliver

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär broccolistammarna i tunna skivor och resten i små buketter. Stek broccolistammar, purjolök, vitlök och timjan i smör på medellåg värme i en stekpanna ca 15 min. Rör om då och då och häll sedan över grönsakerna i en kastrull.
  2. Pudra över mjölet och tillsätt mjölken lite i taget. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknat, ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Koka pastan i saltat vatten i 5 min.
  3. Tillsätt parmesan, nästan all cheddarost och spenaten i såskastrullen. Mixa till en slät sås med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet från pastan och skaka av vattnet ordentligt.
  4. Vänd ner pastan i såsen och häll över i en ugnsform. Stick ner broccolibuketterna och strö över resten av osten och mandelspånet. Gratinera mitt i ugnen till fin färg, 20–30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2020-01-17

God rätt men passar inte så bra att spara som matlåda eftersom pastan suger åt sig all vätska och blir kladdig. En lösning kan vara att koka pastan väldigt al-dente. Lade till gröna ärtor och gröna sojabönor.

Liknande recept

Spaghetti med tomat och fetaost

(9)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(126)

Burrito med kyckling

(12)