Grön mac ’n’ cheese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Macaroni and cheese med broccoli, purjolök, spenat och en massa ost. Supergod vardagsmiddag. Recept ur kokboken Vego av Jamie Oliver

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g broccoli
  • 200 g purjolök, tunt skivad
  • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 kruka färsk timjan, finhackad
  • 40 g smör, till stekning
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter mjölk (minst 3 %)
  • 450 g makaroner
  • 30 g parmesan, finriven
  • 150 g lagrad cheddar, grovriven
  • 100 g babyspenat
  • salt och svartpeppar
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Skär broccolistammarna i tunna skivor och resten i små buketter. Stek broccolistammar, purjolök, vitlök och timjan i smör på medellåg värme i en stekpanna ca 15 min. Rör om då och då och häll sedan över grönsakerna i en kastrull.
  2. Pudra över mjölet och tillsätt mjölken lite i taget. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknat, ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Koka pastan i saltat vatten i 5 min.
  3. Tillsätt parmesan, nästan all cheddarost och spenaten i såskastrullen. Mixa till en slät sås med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet från pastan och skaka av vattnet ordentligt.
  4. Vänd ner pastan i såsen och häll över i en ugnsform. Stick ner broccolibuketterna och strö över resten av osten och mandelspånet. Gratinera mitt i ugnen till fin färg, 20–30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-02-05

Gott! Ettåringen mölade makaroner som om det inte fanns en morgondag.

Sofie

2020-01-17

God rätt men passar inte så bra att spara som matlåda eftersom pastan suger åt sig all vätska och blir kladdig. En lösning kan vara att koka pastan väldigt al-dente. Lade till gröna ärtor och gröna sojabönor.

Liknande recept

Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Broccolibollar med ost och basilika

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Linguine med ugnsrostade tomater och mozzarella

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Auberginepiccata med tomatsås och couscous

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Auberginerullader i tomatsås

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Saffransrisotto med tomater och fänkål

Betyg
Betyg
(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g broccoli
  • 200 g purjolök, tunt skivad
  • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 kruka färsk timjan, finhackad
  • 40 g smör, till stekning
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter mjölk (minst 3 %)
  • 450 g makaroner
  • 30 g parmesan, finriven
  • 150 g lagrad cheddar, grovriven
  • 100 g babyspenat
  • salt och svartpeppar
  • 50 g mandelspån

Grön mac ’n’ cheese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Macaroni and cheese med broccoli, purjolök, spenat och en massa ost. Supergod vardagsmiddag. Recept ur kokboken Vego av Jamie Oliver

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär broccolistammarna i tunna skivor och resten i små buketter. Stek broccolistammar, purjolök, vitlök och timjan i smör på medellåg värme i en stekpanna ca 15 min. Rör om då och då och häll sedan över grönsakerna i en kastrull.
  2. Pudra över mjölet och tillsätt mjölken lite i taget. Låt sjuda under omrörning tills det tjocknat, ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Koka pastan i saltat vatten i 5 min.
  3. Tillsätt parmesan, nästan all cheddarost och spenaten i såskastrullen. Mixa till en slät sås med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet från pastan och skaka av vattnet ordentligt.
  4. Vänd ner pastan i såsen och häll över i en ugnsform. Stick ner broccolibuketterna och strö över resten av osten och mandelspånet. Gratinera mitt i ugnen till fin färg, 20–30 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-02-05

Gott! Ettåringen mölade makaroner som om det inte fanns en morgondag.

Sofie

2020-01-17

God rätt men passar inte så bra att spara som matlåda eftersom pastan suger åt sig all vätska och blir kladdig. En lösning kan vara att koka pastan väldigt al-dente. Lade till gröna ärtor och gröna sojabönor.

Liknande recept

Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Broccolibollar med ost och basilika

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Köttbullar i tomat-och paprikasås med fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Linguine med ugnsrostade tomater och mozzarella

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Auberginepiccata med tomatsås och couscous

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Auberginerullader i tomatsås

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Saffransrisotto med tomater och fänkål

Betyg
Betyg
(9)