Grön curry med pulled oats

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En het grön currygryta som är gjord på helt och hållet växtbaserat protein och sköna grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1 msk neutral olja
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 240 g pulled oats ginger Gold&Green
  • 0.5 kruka koriander
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris, jasmin eller basmati
  • 125 g morotsspaghetti, Hackat och klart

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i ca 1 cm tärningar och löken i lika stora bitar. Hetta upp olja i en kastrull eller wokpanna och tillsätt currypastan. Fräs under omrörning någon minut. Lägg ner aubergine och lök och fräs ytterligare 2 min.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och socker. Låt småputtra ca 8 min. Vänd ner pulled oats och hackad koriander och smaka av med salt. Servera curryn med ris, morotsspaghetti och ev lite extra koriander.

Tips

Låt auberginen stå och dra i kallt vatten ca 15 min innan tillagning så blir den snabbare tillagad i såsen och suger inte upp lika mycket olja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Viltgryta med rotfrukter

(24)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Pasta med kallrökt lax

(17)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Klassiska falafel

(58)

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

(5)

Sej i ugnen med krispig topping

(16)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 aubergine
  • 1 rödlök
  • 1 msk neutral olja
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 240 g pulled oats ginger Gold&Green
  • 0.5 kruka koriander
  • salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris, jasmin eller basmati
  • 125 g morotsspaghetti, Hackat och klart

Grön curry med pulled oats

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En het grön currygryta som är gjord på helt och hållet växtbaserat protein och sköna grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i ca 1 cm tärningar och löken i lika stora bitar. Hetta upp olja i en kastrull eller wokpanna och tillsätt currypastan. Fräs under omrörning någon minut. Lägg ner aubergine och lök och fräs ytterligare 2 min.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och socker. Låt småputtra ca 8 min. Vänd ner pulled oats och hackad koriander och smaka av med salt. Servera curryn med ris, morotsspaghetti och ev lite extra koriander.

Tips

Låt auberginen stå och dra i kallt vatten ca 15 min innan tillagning så blir den snabbare tillagad i såsen och suger inte upp lika mycket olja.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Viltgryta med rotfrukter

(24)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Pasta med kallrökt lax

(17)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Klassiska falafel

(58)

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

(5)

Sej i ugnen med krispig topping

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies