Grön ärtsoppa med kokosmjölk

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Krämig ärtsoppa på gröna ärtor med kokosmjölk och lime.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 msk neutral olja
  • 800 g gröna ärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • 4 skivor rågbröd

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i olja i en kastrull. Tillsätt ärterna och rör om. Häll i kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen.
  2. Låt sjuda ca 5 min. Mixa slätt med en stavmixer och smaka av med limesaft och salt. Servera med rostat grovt bröd.

Servering

Ringla lite överbliven kokosmjölk i soppan innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gröna ärtbiffar med mynta och citron - Coop

(4)

Matvetesallad med gröna ärter och krispig halloumi - Coop

(1)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping - Coop

(2)

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör - Coop

(1)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad - Coop

(0)

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul - Coop

(4)

Wokad ljummen sallad på sockerärter, gurka och sparris - Coop

(23)

Krämig pasta med kyckling och sockerärter - Coop

(28)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 msk neutral olja
  • 800 g gröna ärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • 4 skivor rågbröd

Grön ärtsoppa med kokosmjölk

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Krämig ärtsoppa på gröna ärtor med kokosmjölk och lime.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i olja i en kastrull. Tillsätt ärterna och rör om. Häll i kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen.
  2. Låt sjuda ca 5 min. Mixa slätt med en stavmixer och smaka av med limesaft och salt. Servera med rostat grovt bröd.

Servering

Ringla lite överbliven kokosmjölk i soppan innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gröna ärtbiffar med mynta och citron - Coop

(4)

Matvetesallad med gröna ärter och krispig halloumi - Coop

(1)

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping - Coop

(2)

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör - Coop

(1)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad - Coop

(0)

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul - Coop

(4)

Wokad ljummen sallad på sockerärter, gurka och sparris - Coop

(23)

Krämig pasta med kyckling och sockerärter - Coop

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies