För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grön ärtsoppa med kokosmjölk

Betyg (1-5):
3.64 (50 betyg)

Krämig ärtsoppa på gröna ärtor med kokosmjölk och lime.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 msk neutral olja
  • 800 g gröna ärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • 4 skivor rågbröd

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i olja i en kastrull. Tillsätt ärterna och rör om. Häll i kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen.
  2. Låt sjuda ca 5 min. Mixa slätt med en stavmixer och smaka av med limesaft och salt. Servera med rostat grovt bröd.

Servering

Ringla lite överbliven kokosmjölk i soppan innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2019-09-03

Väldigt gott. Hade i lite mera chilli.

Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(18)

Lökpaj med smördeg

(35)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(68)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(35)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(121)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 msk neutral olja
  • 800 g gröna ärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • 4 skivor rågbröd

Grön ärtsoppa med kokosmjölk

Betyg (1-5):
3.64 (50 betyg)

Krämig ärtsoppa på gröna ärtor med kokosmjölk och lime.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i olja i en kastrull. Tillsätt ärterna och rör om. Häll i kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen.
  2. Låt sjuda ca 5 min. Mixa slätt med en stavmixer och smaka av med limesaft och salt. Servera med rostat grovt bröd.

Servering

Ringla lite överbliven kokosmjölk i soppan innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2019-09-03

Väldigt gott. Hade i lite mera chilli.

Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(18)

Lökpaj med smördeg

(35)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(68)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(35)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(121)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)