
Grillspett med köttfärs
Betyg (1-5):
Grilla kryddiga köttfärsspett och servera med saffrans- och gremolatacouscous. De här grillspetten kommer göra succé och är något middagsgästerna sent kommer att glömma!
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g lammfärs, eller nöt- eller blandfärs
- 0.5 liten finhackad röd lök
- 0.5 urkärnad, hackad röd chili
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 ägg
- 1 msk potatismjöl
- 2 msk vatten
- 2 msk olja till pensling
- 12 grillpinnar
- Saffrans- och gremolatacouscous:
- 4 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tärnad morot
- 0.5 g saffran
- 4 dl couscous
- 2 tärnade paprikor
- 1 citron, rivet skal
- 1 dl hackad persilja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk smör
Gör så här
- Blanda färsen först med salt, sedan med resten av ingredienserna till en fast och smidig smet. Ställ den gärna i kylen ca 30 minuter, innan den formas till ovala biffar. Trä dem på blötlagda grillpinnar.
- Pensla med olja och stek eller grilla dem runt om tills de är genomstekta, ca 5 minuter.
Saffrans- och gremolatacouscous
- Koka upp vatten, smulad buljongtärning, morot och saffran och koka ett par minuter. Blanda i couscousen och resten av ingredienserna. Ta grytan från plattan och låt den stå ca 5 minuter.
- Rör couscousen luftig med en gaffel och servera till spetten. En klick matyoghurt är gott till (låglaktos om du är laktosintolerant).
Liknande recept
Grillspett med köttfärs
Betyg (1-5):
Grilla kryddiga köttfärsspett och servera med saffrans- och gremolatacouscous. De här grillspetten kommer göra succé och är något middagsgästerna sent kommer att glömma!
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda färsen först med salt, sedan med resten av ingredienserna till en fast och smidig smet. Ställ den gärna i kylen ca 30 minuter, innan den formas till ovala biffar. Trä dem på blötlagda grillpinnar.
- Pensla med olja och stek eller grilla dem runt om tills de är genomstekta, ca 5 minuter.
Saffrans- och gremolatacouscous
- Koka upp vatten, smulad buljongtärning, morot och saffran och koka ett par minuter. Blanda i couscousen och resten av ingredienserna. Ta grytan från plattan och låt den stå ca 5 minuter.
- Rör couscousen luftig med en gaffel och servera till spetten. En klick matyoghurt är gott till (låglaktos om du är laktosintolerant).
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2011-11-30
Riktigt Gott så det blir 5*****
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Susanne Båvner
2011-11-30
Riktigt Gott så det blir 5*****