Grillspett med fisk

Betyg (1-5):
2.94 (17 betyg)

Laxen blir riktigt saftig och god när den är grillad på detta vis! Bra plock och picknickmat!

Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g fiskfilé av lax, kolja, hoki
  • 1 dl blad från färsk basilika
  • 1 citron
  • 12 vitlöksklyftor
  • Citronmarinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Het marinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk tabasco
  • 3 msk chilisås

Gör så här

  1. Välj en eller ett par sorters fisk och en av marinaderna. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Lägg fiskbitarna i en plastpåse. Blanda marinaden och häll den i påsen. Förslut påsen och låt ligga kallt i 30 min-1 tim. Om du använder träspett, lägg dem i vatten en stund. Skär citronen i tumtjocka skivor och sedan i halvor. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Varva fiskbitar, basilikablad, citron och vitlök på spetten. Stick gärna två träspett parallellt genom bitarna, då rullar de inte runt när de vänds. Grilla högt upp i ugnen, i grillpanna eller på utegrill, 6-8 min, pensla med marinaden och vänd spetten några gånger under tiden.

Servering

Servera med en matig sallad av t ex quinoa eller couscous, eller med ris och en kall yoghurtsås smaksatt med citron, sambal oelek eller chilisås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Bowl med sashimilax

(4)

Fish tacos deluxe

(32)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g fiskfilé av lax, kolja, hoki
  • 1 dl blad från färsk basilika
  • 1 citron
  • 12 vitlöksklyftor
  • Citronmarinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Het marinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk tabasco
  • 3 msk chilisås

Grillspett med fisk

Betyg (1-5):
2.94 (17 betyg)

Laxen blir riktigt saftig och god när den är grillad på detta vis! Bra plock och picknickmat!

Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Välj en eller ett par sorters fisk och en av marinaderna. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Lägg fiskbitarna i en plastpåse. Blanda marinaden och häll den i påsen. Förslut påsen och låt ligga kallt i 30 min-1 tim. Om du använder träspett, lägg dem i vatten en stund. Skär citronen i tumtjocka skivor och sedan i halvor. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Varva fiskbitar, basilikablad, citron och vitlök på spetten. Stick gärna två träspett parallellt genom bitarna, då rullar de inte runt när de vänds. Grilla högt upp i ugnen, i grillpanna eller på utegrill, 6-8 min, pensla med marinaden och vänd spetten några gånger under tiden.

Servering

Servera med en matig sallad av t ex quinoa eller couscous, eller med ris och en kall yoghurtsås smaksatt med citron, sambal oelek eller chilisås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Bowl med sashimilax

(4)

Fish tacos deluxe

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies