För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillspett med fisk

Betyg (1-5):
2.94 (18 betyg)

Laxen blir riktigt saftig och god när den är grillad på detta vis! Bra plock och picknickmat!

Tillagningstid: 1 tim + 30 min
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fiskfilé av lax, kolja, hoki
  • 1 dl blad från färsk basilika
  • 1 citron
  • 12 vitlöksklyftor
  • Citronmarinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Het marinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk tabasco
  • 3 msk chilisås
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Välj en eller ett par sorters fisk och en av marinaderna. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Lägg fiskbitarna i en plastpåse. Blanda marinaden och häll den i påsen. Förslut påsen och låt ligga kallt i 30 min-1 tim. Om du använder träspett, lägg dem i vatten en stund. Skär citronen i tumtjocka skivor och sedan i halvor. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Varva fiskbitar, basilikablad, citron och vitlök på spetten. Stick gärna två träspett parallellt genom bitarna, då rullar de inte runt när de vänds. Grilla högt upp i ugnen, i grillpanna eller på utegrill, 6-8 min, pensla med marinaden och vänd spetten några gånger under tiden.

Servering

Servera med en matig sallad av t ex quinoa eller couscous, eller med ris och en kall yoghurtsås smaksatt med citron, sambal oelek eller chilisås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(14)

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fiskfilé av lax, kolja, hoki
  • 1 dl blad från färsk basilika
  • 1 citron
  • 12 vitlöksklyftor
  • Citronmarinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Het marinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk tabasco
  • 3 msk chilisås
  • 0.5 tsk salt

Grillspett med fisk

Betyg (1-5):
2.94 (18 betyg)

Laxen blir riktigt saftig och god när den är grillad på detta vis! Bra plock och picknickmat!

Tillagningstid: 1 tim + 30 min
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Välj en eller ett par sorters fisk och en av marinaderna. Skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Lägg fiskbitarna i en plastpåse. Blanda marinaden och häll den i påsen. Förslut påsen och låt ligga kallt i 30 min-1 tim. Om du använder träspett, lägg dem i vatten en stund. Skär citronen i tumtjocka skivor och sedan i halvor. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Varva fiskbitar, basilikablad, citron och vitlök på spetten. Stick gärna två träspett parallellt genom bitarna, då rullar de inte runt när de vänds. Grilla högt upp i ugnen, i grillpanna eller på utegrill, 6-8 min, pensla med marinaden och vänd spetten några gånger under tiden.

Servering

Servera med en matig sallad av t ex quinoa eller couscous, eller med ris och en kall yoghurtsås smaksatt med citron, sambal oelek eller chilisås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(14)

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)