Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Chimichurri är en sås med örter och chili från Sydamerika. Blandar man den med potatis har du en supergod potatissallad! Bjud den till en grillad köttbit, t ex grillplanka.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 kg potatis, gärna färskpotatis
  • 550 g grillplanka, färdigkryddat fläskkött (à 550 g)
  • 1 lime, till servering
  • 500 g sivri-paprikor
  • Chimichurri:
  • 1 lime finrivet skal, (endast det gröna) och saft
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad eller strimlad
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad färsk oregano
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt svalna. Blanda alla ingredienser till chimichurrin. Dela potatisen och vänd runt med chimichurrin.
  2. Grilla köttet enligt anvisning på förpackningen, till en innertemperatur på 68°. Dela limen i halvor och grilla snittytan till fin färg. Grilla paprikorna tills de är lätt mjuka. Servera med potatissalladen.

Servering

Det är gott att grilla citrusfrukter, saften blir då sötare i smaken. Gott att pressa över maten.

Tips

Chimichurri är gott till nästan allt; fisk, skaldjur, kött och fågel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-05-31

Till Malin: Det är en längskuren kotlett.

Malin

2017-05-24

Vad är plankan för fläskdetalj?

Liknande recept

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Kryddiga honungsribs

(17)

Linsbiffar med myntavinägrett

(4)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

(35)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg potatis, gärna färskpotatis
  • 550 g grillplanka, färdigkryddat fläskkött (à 550 g)
  • 1 lime, till servering
  • 500 g sivri-paprikor
  • Chimichurri:
  • 1 lime finrivet skal, (endast det gröna) och saft
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad eller strimlad
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad färsk oregano
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 tsk salt

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Chimichurri är en sås med örter och chili från Sydamerika. Blandar man den med potatis har du en supergod potatissallad! Bjud den till en grillad köttbit, t ex grillplanka.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt svalna. Blanda alla ingredienser till chimichurrin. Dela potatisen och vänd runt med chimichurrin.
  2. Grilla köttet enligt anvisning på förpackningen, till en innertemperatur på 68°. Dela limen i halvor och grilla snittytan till fin färg. Grilla paprikorna tills de är lätt mjuka. Servera med potatissalladen.

Servering

Det är gott att grilla citrusfrukter, saften blir då sötare i smaken. Gott att pressa över maten.

Tips

Chimichurri är gott till nästan allt; fisk, skaldjur, kött och fågel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-05-31

Till Malin: Det är en längskuren kotlett.

Malin

2017-05-24

Vad är plankan för fläskdetalj?

Liknande recept

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Kryddiga honungsribs

(17)

Linsbiffar med myntavinägrett

(4)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

(35)

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies