Grillat kålpaket med lax, citron och timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.73 (11 betyg)

Ett kålpaket som är fyllt med lax, citron och timjan som grillas och serveras med citronsås. Så gott!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 färska vitkålsblad eller spetskålsblad
  • 500 g laxfilé
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • olja till pensling
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 citron, finrivet skal och lite saft
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Lägg ner kålbladen i kokande vatten. Låt koka ca 10 sekunder. Skölj av i kallt vatten och låt torka helt. Tärna laxen fint. Blanda med lök, citronskal (endast det gula), citronsaft, timjan och salt. Fördela laxblandningen på kålbladen och toppa med en liten klick smör.
  2. Rulla ihop kålbladen och fäst ihop med en tandpetare. Pensla paketen med olja och grilla tills fisken är klar och kålen är mjuk och fått fin färg, ca 10 min.
  3. Blanda majonnäs, yoghurt, citronskal (endast det gula) och ev vitlök. Smaka av med citronsaft och salt, servera till fiskpaketen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Uno

2020-06-21

Mycket gott. Vi åt nypotatis till.

Liknande recept

Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 färska vitkålsblad eller spetskålsblad
  • 500 g laxfilé
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • olja till pensling
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 citron, finrivet skal och lite saft
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Grillat kålpaket med lax, citron och timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.73 (11 betyg)

Ett kålpaket som är fyllt med lax, citron och timjan som grillas och serveras med citronsås. Så gott!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ner kålbladen i kokande vatten. Låt koka ca 10 sekunder. Skölj av i kallt vatten och låt torka helt. Tärna laxen fint. Blanda med lök, citronskal (endast det gula), citronsaft, timjan och salt. Fördela laxblandningen på kålbladen och toppa med en liten klick smör.
  2. Rulla ihop kålbladen och fäst ihop med en tandpetare. Pensla paketen med olja och grilla tills fisken är klar och kålen är mjuk och fått fin färg, ca 10 min.
  3. Blanda majonnäs, yoghurt, citronskal (endast det gula) och ev vitlök. Smaka av med citronsaft och salt, servera till fiskpaketen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Uno

2020-06-21

Mycket gott. Vi åt nypotatis till.

Liknande recept

Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)