För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grillat kålpaket med lax, citron och timjan

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Ett kålpaket som är fyllt med lax, citron och timjan som grillas och serveras med citronsås. Så gott!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 färska vitkålsblad eller spetskålsblad
  • 500 g laxfilé
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • olja till pensling
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 citron, finrivet skal och lite saft
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Lägg ner kålbladen i kokande vatten. Låt koka ca 10 sekunder. Skölj av i kallt vatten och låt torka helt. Tärna laxen fint. Blanda med lök, citronskal (endast det gula), citronsaft, timjan och salt. Fördela laxblandningen på kålbladen och toppa med en liten klick smör.
  2. Rulla ihop kålbladen och fäst ihop med en tandpetare. Pensla paketen med olja och grilla tills fisken är klar och kålen är mjuk och fått fin färg, ca 10 min.
  3. Blanda majonnäs, yoghurt, citronskal (endast det gula) och ev vitlök. Smaka av med citronsaft och salt, servera till fiskpaketen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(51)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Laxsida med couscoussallad

(15)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(59)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Spenatfyllda spättafiléer

(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 färska vitkålsblad eller spetskålsblad
  • 500 g laxfilé
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 25 g smör
  • olja till pensling
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 citron, finrivet skal och lite saft
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Grillat kålpaket med lax, citron och timjan

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Ett kålpaket som är fyllt med lax, citron och timjan som grillas och serveras med citronsås. Så gott!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ner kålbladen i kokande vatten. Låt koka ca 10 sekunder. Skölj av i kallt vatten och låt torka helt. Tärna laxen fint. Blanda med lök, citronskal (endast det gula), citronsaft, timjan och salt. Fördela laxblandningen på kålbladen och toppa med en liten klick smör.
  2. Rulla ihop kålbladen och fäst ihop med en tandpetare. Pensla paketen med olja och grilla tills fisken är klar och kålen är mjuk och fått fin färg, ca 10 min.
  3. Blanda majonnäs, yoghurt, citronskal (endast det gula) och ev vitlök. Smaka av med citronsaft och salt, servera till fiskpaketen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(51)

Sej med grillad paprika och parmesan

(114)

Laxsida med couscoussallad

(15)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(59)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Spenatfyllda spättafiléer

(9)