
Grillade tomater med basilikamajo
Betyg (1-5):
Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 kvisttomater, delade
- 2 dl brödkrutonger
- 20 basilikablad
- Basilikamajo
- 0.5 kruka basilika, stjälk och blad
- 2.5 dl neutral olja
- 2 msk olivolja
- 2 äggulor
- 0.5 msk dijonsenap
- 2 tsk vitvinsvinäger eller sherryvinäger
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Basilikamajo: Mixa basilikan med oljan till en grön fin färg. Vispa äggulorna med senap och vinäger i en torr ren bunke. Häll i basilikaoljan i en tunn stråle under tiden du vispar tills det blir en krämig majonnäs. Smaka av med salt.
- Grilla tomaterna på snittytan tills de får fina grillränder. Vänd och grilla tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd i mitten. Servera med majonnäsen och toppa med krutonger och basilikablad.
Liknande recept
Grillade tomater med basilikamajo
Betyg (1-5):
Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Basilikamajo: Mixa basilikan med oljan till en grön fin färg. Vispa äggulorna med senap och vinäger i en torr ren bunke. Häll i basilikaoljan i en tunn stråle under tiden du vispar tills det blir en krämig majonnäs. Smaka av med salt.
- Grilla tomaterna på snittytan tills de får fina grillränder. Vänd och grilla tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd i mitten. Servera med majonnäsen och toppa med krutonger och basilikablad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!