Grillade tomater med basilikamajo

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 4 kvisttomater, delade
  • 2 dl brödkrutonger
  • 20 basilikablad
  • Basilikamajo
  • 0.5 kruka basilika, stjälk och blad
  • 2.5 dl neutral olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger eller sherryvinäger
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Basilikamajo: Mixa basilikan med oljan till en grön fin färg. Vispa äggulorna med senap och vinäger i en torr ren bunke. Häll i basilikaoljan i en tunn stråle under tiden du vispar tills det blir en krämig majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Grilla tomaterna på snittytan tills de får fina grillränder. Vänd och grilla tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd i mitten. Servera med majonnäsen och toppa med krutonger och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smörrebröd äggsallad, sparris och tångkaviar

(0)

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

(6)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 kvisttomater, delade
  • 2 dl brödkrutonger
  • 20 basilikablad
  • Basilikamajo
  • 0.5 kruka basilika, stjälk och blad
  • 2.5 dl neutral olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger eller sherryvinäger
  • 0.5 tsk salt

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Basilikamajo: Mixa basilikan med oljan till en grön fin färg. Vispa äggulorna med senap och vinäger i en torr ren bunke. Häll i basilikaoljan i en tunn stråle under tiden du vispar tills det blir en krämig majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Grilla tomaterna på snittytan tills de får fina grillränder. Vänd och grilla tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd i mitten. Servera med majonnäsen och toppa med krutonger och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smörrebröd äggsallad, sparris och tångkaviar

(0)

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

(6)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies