Grillade tomater med basilikamajo

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 4 kvisttomater, delade
  • 2 dl brödkrutonger
  • 20 basilikablad
  • Basilikamajo
  • 0.5 kruka basilika, stjälk och blad
  • 2.5 dl neutral olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger eller sherryvinäger

Gör så här

  1. Basilikamajo: Mixa basilikan med oljan till en grön fin färg. Vispa äggulorna med senap och vinäger i en torr ren bunke. Häll i basilikaoljan i en tunn stråle under tiden du vispar tills det blir en krämig majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Grilla tomaterna på snittytan tills de får fina grillränder. Vänd och grilla tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd i mitten. Servera med majonnäsen och toppa med krutonger och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

(4)

Smörrebröd äggsallad, sparris och tångkaviar

(0)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 4 kvisttomater, delade
  • 2 dl brödkrutonger
  • 20 basilikablad
  • Basilikamajo
  • 0.5 kruka basilika, stjälk och blad
  • 2.5 dl neutral olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger eller sherryvinäger

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Basilikamajo: Mixa basilikan med oljan till en grön fin färg. Vispa äggulorna med senap och vinäger i en torr ren bunke. Häll i basilikaoljan i en tunn stråle under tiden du vispar tills det blir en krämig majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Grilla tomaterna på snittytan tills de får fina grillränder. Vänd och grilla tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd i mitten. Servera med majonnäsen och toppa med krutonger och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

(4)

Smörrebröd äggsallad, sparris och tångkaviar

(0)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(7)

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Avokado- och sparrissallad med caviar och hollandaise

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies