Grillade tomater med basilikamajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.2 (5 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kvisttomater, delade
  • 2 dl brödkrutonger
  • 20 basilikablad
  • Basilikamajo
  • 0.5 kruka basilika, stjälk och blad
  • 2.5 dl neutral olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger eller sherryvinäger
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Basilikamajo: Mixa basilikan med oljan till en grön fin färg. Vispa äggulorna med senap och vinäger i en torr ren bunke. Häll i basilikaoljan i en tunn stråle under tiden du vispar tills det blir en krämig majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Grilla tomaterna på snittytan tills de får fina grillränder. Vänd och grilla tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd i mitten. Servera med majonnäsen och toppa med krutonger och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sparrissallad med ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vegetariska smörrebröd

Betyg
Betyg
(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 kvisttomater, delade
  • 2 dl brödkrutonger
  • 20 basilikablad
  • Basilikamajo
  • 0.5 kruka basilika, stjälk och blad
  • 2.5 dl neutral olja
  • 2 msk olivolja
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger eller sherryvinäger
  • 0.5 tsk salt

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.2 (5 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Basilikamajo: Mixa basilikan med oljan till en grön fin färg. Vispa äggulorna med senap och vinäger i en torr ren bunke. Häll i basilikaoljan i en tunn stråle under tiden du vispar tills det blir en krämig majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Grilla tomaterna på snittytan tills de får fina grillränder. Vänd och grilla tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd i mitten. Servera med majonnäsen och toppa med krutonger och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sparrissallad med ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vegetariska smörrebröd

Betyg
Betyg
(1)