Grillade skaldjur med aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Det här blir en lyxig grillfest med det godaste från havet. Hummer, musslor, stora räkor och bläckfisk penslas med vitlöksolja. Servera med en god aioli, citronklyftor och gärna bröd att doppa.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 frysta humrar, tinade
  • 2 små hela färska bläckfiskar (squid)
  • 300 g frysta kungsräkor, tinade
  • 1 kg färska blåmusslor
  • flingsalt
  • Vitlökskolja:
  • 1 dl neutral olja eller mild olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 dl finhackad persilja
  • Till servering:
  • 1 citron
  • aioli

Gör så här

  1. Blanda ihop olja med vitlök och persilja. Dela humrarna och låt rinna av på hushållspapper. Skär bort huvudet från kroppen på bläckfiskarna. Ta bort ögonen och dra ev bort skinnet från kroppen om du använder färsk bläckfisk. Snitta själva kroppen och grilla både kropp och armar.
  2. Pensla hummerköttet med oljan och strö över salt. Grilla hummer och räkor hastigt över het glöd. Grilla musslorna tills de öppnar sig, släng de stängda. Servera med aioli, citronklyftor och bröd.

Tips

Pensla med vitlöksoljan både före och efter grillningen så blir det mycket smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade räkor med vitlöksolja

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rispappersrullar med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Cha cua - Krabbkakor

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Krabbcakes med ris

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

Betyg
Betyg
(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 frysta humrar, tinade
  • 2 små hela färska bläckfiskar (squid)
  • 300 g frysta kungsräkor, tinade
  • 1 kg färska blåmusslor
  • flingsalt
  • Vitlökskolja:
  • 1 dl neutral olja eller mild olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 dl finhackad persilja
  • Till servering:
  • 1 citron
  • aioli

Grillade skaldjur med aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Det här blir en lyxig grillfest med det godaste från havet. Hummer, musslor, stora räkor och bläckfisk penslas med vitlöksolja. Servera med en god aioli, citronklyftor och gärna bröd att doppa.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop olja med vitlök och persilja. Dela humrarna och låt rinna av på hushållspapper. Skär bort huvudet från kroppen på bläckfiskarna. Ta bort ögonen och dra ev bort skinnet från kroppen om du använder färsk bläckfisk. Snitta själva kroppen och grilla både kropp och armar.
  2. Pensla hummerköttet med oljan och strö över salt. Grilla hummer och räkor hastigt över het glöd. Grilla musslorna tills de öppnar sig, släng de stängda. Servera med aioli, citronklyftor och bröd.

Tips

Pensla med vitlöksoljan både före och efter grillningen så blir det mycket smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade räkor med vitlöksolja

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rispappersrullar med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Cha cua - Krabbkakor

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Krabbcakes med ris

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

Betyg
Betyg
(17)