Grillade skaldjur med aioli

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Det här blir en lyxig grillfest med det godaste från havet. Hummer, musslor, stora räkor och bläckfisk penslas med vitlöksolja. Servera med en god aioli, citronklyftor och gärna bröd att doppa.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 frysta humrar, tinade
  • 2 små hela färska bläckfiskar (squid)
  • 300 g frysta kungsräkor, tinade
  • 1 kg färska blåmusslor
  • flingsalt
  • Vitlökskolja:
  • 1 dl neutral olja eller mild olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 dl finhackad persilja
  • Till servering:
  • 1 citron
  • aioli

Gör så här

  1. Blanda ihop olja med vitlök och persilja. Dela humrarna och låt rinna av på hushållspapper. Skär bort huvudet från kroppen på bläckfiskarna. Ta bort ögonen och dra ev bort skinnet från kroppen om du använder färsk bläckfisk. Snitta själva kroppen och grilla både kropp och armar.
  2. Pensla hummerköttet med oljan och strö över salt. Grilla hummer och räkor hastigt över het glöd. Grilla musslorna tills de öppnar sig, släng de stängda. Servera med aioli, citronklyftor och bröd.

Tips

Pensla med vitlöksoljan både före och efter grillningen så blir det mycket smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokta kräftor

(57)

Räktacos

(9)

Krabbcakes med ris

(2)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Cha cua - Krabbkakor

(35)

Små kinesiska dumplings med räkfyllning

(10)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 frysta humrar, tinade
  • 2 små hela färska bläckfiskar (squid)
  • 300 g frysta kungsräkor, tinade
  • 1 kg färska blåmusslor
  • flingsalt
  • Vitlökskolja:
  • 1 dl neutral olja eller mild olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 dl finhackad persilja
  • Till servering:
  • 1 citron
  • aioli

Grillade skaldjur med aioli

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Det här blir en lyxig grillfest med det godaste från havet. Hummer, musslor, stora räkor och bläckfisk penslas med vitlöksolja. Servera med en god aioli, citronklyftor och gärna bröd att doppa.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop olja med vitlök och persilja. Dela humrarna och låt rinna av på hushållspapper. Skär bort huvudet från kroppen på bläckfiskarna. Ta bort ögonen och dra ev bort skinnet från kroppen om du använder färsk bläckfisk. Snitta själva kroppen och grilla både kropp och armar.
  2. Pensla hummerköttet med oljan och strö över salt. Grilla hummer och räkor hastigt över het glöd. Grilla musslorna tills de öppnar sig, släng de stängda. Servera med aioli, citronklyftor och bröd.

Tips

Pensla med vitlöksoljan både före och efter grillningen så blir det mycket smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kokta kräftor

(57)

Räktacos

(9)

Krabbcakes med ris

(2)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Cha cua - Krabbkakor

(35)

Små kinesiska dumplings med räkfyllning

(10)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies