
Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad
Betyg (1-5):
Färdigmarinerade tunna kycklingfiléer går snabbt att grilla och passar fint med t ex en matig sallad. Moghrabiah ser ut som pärlor och är en palestinsk eller libanesisk typ av couscous.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 förpackning BBQ Classic Minutfilé (à 690 g)
- Fruktig couscoussallad:
- 2 dl moghrabiah (pärlcouscous)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 snackpaprika
- 0.5 citron
- 0.5 zucchini, fint strimlad
- 75 g sugarsnaps, fint strimlade
- 2 salladslökar, strimlade
- 4 nektariner
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- Sås:
- 2 dl crème fraiche
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 0.5 msk sambal oelek
- 1 msk flytande honung
Gör så här
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen med en buljongtärning. Skölj couscousen hastigt i kallt vatten så att kokningen avstannar.
- Grilla paprikan tills den är mjuk. Grilla citronen på snittytan till fin färg. Skär nektarinerna i bitar och grilla till fin färg.
- Dra bort skalet från paprikan där det har blivit bränt och ta bort kärnorna. Skär paprikan i mindre bitar och vänd runt med resten av grönsakerna, nektarinerna och couscousen. Pressa över saften från den grillade citronen. Ringla över olja och salta.
- Blanda ingredienserna till såsen. Grilla kycklingen tills den är genomstekt, 6–8 min. Kycklingens innertemperatur ska vara 68°.
Liknande recept
Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad
Betyg (1-5):
Färdigmarinerade tunna kycklingfiléer går snabbt att grilla och passar fint med t ex en matig sallad. Moghrabiah ser ut som pärlor och är en palestinsk eller libanesisk typ av couscous.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen med en buljongtärning. Skölj couscousen hastigt i kallt vatten så att kokningen avstannar.
- Grilla paprikan tills den är mjuk. Grilla citronen på snittytan till fin färg. Skär nektarinerna i bitar och grilla till fin färg.
- Dra bort skalet från paprikan där det har blivit bränt och ta bort kärnorna. Skär paprikan i mindre bitar och vänd runt med resten av grönsakerna, nektarinerna och couscousen. Pressa över saften från den grillade citronen. Ringla över olja och salta.
- Blanda ingredienserna till såsen. Grilla kycklingen tills den är genomstekt, 6–8 min. Kycklingens innertemperatur ska vara 68°.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!