Grillade majskolvar med chili- och parmesansmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 majskolvar med blast
  • Chili- och parmesansmör
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 0.5 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 1 lime, delad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till smöret. Grilla majsen med blasten på ca 20 min, skalet blir lätt svart. Grilla limehalvorna till fin färg.
  2. Låt majskolvarna vila någon minut. Skala och servera med smöret, lime och ev flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pickles

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad bruschetta med aubergine

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 majskolvar med blast
  • Chili- och parmesansmör
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 0.5 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 1 lime, delad
  • flingsalt

Grillade majskolvar med chili- och parmesansmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till smöret. Grilla majsen med blasten på ca 20 min, skalet blir lätt svart. Grilla limehalvorna till fin färg.
  2. Låt majskolvarna vila någon minut. Skala och servera med smöret, lime och ev flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pickles

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad bruschetta med aubergine

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(7)