Grillade laxspett

Betyg (1-5):
2.61 (31 betyg)

Vidga dina vyer på grillbordet. Fisk med lime och chili blir mums till middag och lunch!

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Marinad:
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 msk honung
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk olja
  • 1.5 tsk flingsalt
  • Till spettet:
  • 600 g färsk laxfilé, delad i stora kuber
  • Servering:
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ner laxbitarna i marinaden och låt ligga kallt minst 30 minuter, gärna längre. Hit kan du förbereda hemma dagen innan.
  2. Trä laxbitarna på grillspett och grilla 3-5 minuter på varje sida, beroende på laxbitarnas storlek. När de känns fasta när du trycker på dem är de klara.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)

Quinoasallad med rökt lax

(74)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Kall inkokt rosa lax

(4)

Gravad röding

(22)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)
8 st
  • Marinad:
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 msk honung
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk olja
  • 1.5 tsk flingsalt
  • Till spettet:
  • 600 g färsk laxfilé, delad i stora kuber
  • Servering:
  • 1 tsk flingsalt

Grillade laxspett

Betyg (1-5):
2.61 (31 betyg)

Vidga dina vyer på grillbordet. Fisk med lime och chili blir mums till middag och lunch!

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ner laxbitarna i marinaden och låt ligga kallt minst 30 minuter, gärna längre. Hit kan du förbereda hemma dagen innan.
  2. Trä laxbitarna på grillspett och grilla 3-5 minuter på varje sida, beroende på laxbitarnas storlek. När de känns fasta när du trycker på dem är de klara.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)

Quinoasallad med rökt lax

(74)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Kall inkokt rosa lax

(4)

Gravad röding

(22)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies