Grillade laxbiffar med yoghurtsås

Betyg (1-5):
3.44 (64 betyg)

Välsmakande biffar med färska kryddor som är lätta att göra både till lunch eller middag.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 30 st
  • 300 g finhackad laxfilé
  • 1 finhackad gul paprika
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Yoghurtsås:
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 dl finhackad basilika
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Röd quinoa- och bulgursallad:
  • 2 dl röd quinoa
  • 2 dl bulgur
  • 4 urkärnade tomater, i klyftor
  • 0.5 skalad gurka i bitar
  • 1 dl sultanrussin
  • 0.5 dl grovhackad bladpersilja
  • Dressing:
  • 3 finhackade vårlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda fisken med paprika, lök och vitlök, gräslök, dill och kryddor i en matberedare och blanda hastigt till en färs. Forma färsen till små biffar. Pensla biffarna med lite olja och grilla eller stek på båda sidor i några minuter tills de fått färg.

Yoghurtsås

  1. Blanda alla ingredienser. Lägg upp yoghurten i en skål, gör en liten grop i såsen och häll i olivoljan.

Röd quinoa- och bulgursallad

  1. Koka quinoa och bulgur enligt anvisning på förpackningen och låt det svalna. Blanda samman quinoa och bulgur med tomatklyftorna, gurkan, russinen och persiljan.

Dressing

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över quinoa- och bulgurblandningen, blanda runt och servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2012-02-09

30 min - vilket skämt! Möjligen om man är fyra kockar som arbetar parallellt.

Liknande recept

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Paj med varmrökt lax, purjolök och dill - Coop

(51)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås - Coop

(6)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax - Coop

(1)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad - Coop

(148)

Inlagd sill - Coop

(15)

Minilaxbiffar med syltad ingefära - Coop

(0)

Laxlasagne med cottage cheese och dill - Coop

(40)
30 st
  • Ingredienser 30 st
  • 300 g finhackad laxfilé
  • 1 finhackad gul paprika
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Yoghurtsås:
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 dl finhackad basilika
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Röd quinoa- och bulgursallad:
  • 2 dl röd quinoa
  • 2 dl bulgur
  • 4 urkärnade tomater, i klyftor
  • 0.5 skalad gurka i bitar
  • 1 dl sultanrussin
  • 0.5 dl grovhackad bladpersilja
  • Dressing:
  • 3 finhackade vårlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Grillade laxbiffar med yoghurtsås

Betyg (1-5):
3.44 (64 betyg)

Välsmakande biffar med färska kryddor som är lätta att göra både till lunch eller middag.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda fisken med paprika, lök och vitlök, gräslök, dill och kryddor i en matberedare och blanda hastigt till en färs. Forma färsen till små biffar. Pensla biffarna med lite olja och grilla eller stek på båda sidor i några minuter tills de fått färg.

Yoghurtsås

  1. Blanda alla ingredienser. Lägg upp yoghurten i en skål, gör en liten grop i såsen och häll i olivoljan.

Röd quinoa- och bulgursallad

  1. Koka quinoa och bulgur enligt anvisning på förpackningen och låt det svalna. Blanda samman quinoa och bulgur med tomatklyftorna, gurkan, russinen och persiljan.

Dressing

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över quinoa- och bulgurblandningen, blanda runt och servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2012-02-09

30 min - vilket skämt! Möjligen om man är fyra kockar som arbetar parallellt.

Liknande recept

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Paj med varmrökt lax, purjolök och dill - Coop

(51)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås - Coop

(6)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax - Coop

(1)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad - Coop

(148)

Inlagd sill - Coop

(15)

Minilaxbiffar med syltad ingefära - Coop

(0)

Laxlasagne med cottage cheese och dill - Coop

(40)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies