
Grillade laxbiffar med yoghurtsås
Betyg (1-5):
Välsmakande biffar med färska kryddor som är lätta att göra både till lunch eller middag.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (30)
- 300 g finhackad laxfilé
- 1 finhackad gul paprika
- 1 finhackad röd lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 dl finhackad gräslök
- 0.5 dl finhackad dill
- 1 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm kajennpeppar
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
- Yoghurtsås:
- 4 dl yoghurt 10%
- 1 dl finhackad basilika
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 tsk mald spiskummin
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
- Röd quinoa- och bulgursallad:
- 2 dl röd quinoa
- 2 dl bulgur
- 4 urkärnade tomater, i klyftor
- 0.5 skalad gurka i bitar
- 1 dl sultanrussin
- 0.5 dl grovhackad bladpersilja
- Dressing:
- 3 finhackade vårlökar
- 3 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 tsk socker
- 0.5 citron, rivet skal
- 1 msk flingsalt
- 0.5 tsk svartpeppar
Gör så här
- Blanda fisken med paprika, lök och vitlök, gräslök, dill och kryddor i en matberedare och blanda hastigt till en färs. Forma färsen till små biffar. Pensla biffarna med lite olja och grilla eller stek på båda sidor i några minuter tills de fått färg.
Yoghurtsås
- Blanda alla ingredienser. Lägg upp yoghurten i en skål, gör en liten grop i såsen och häll i olivoljan.
Röd quinoa- och bulgursallad
- Koka quinoa och bulgur enligt anvisning på förpackningen och låt det svalna. Blanda samman quinoa och bulgur med tomatklyftorna, gurkan, russinen och persiljan.
Dressing
- Blanda ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över quinoa- och bulgurblandningen, blanda runt och servera genast.
Liknande recept
Grillade laxbiffar med yoghurtsås
Betyg (1-5):
Välsmakande biffar med färska kryddor som är lätta att göra både till lunch eller middag.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda fisken med paprika, lök och vitlök, gräslök, dill och kryddor i en matberedare och blanda hastigt till en färs. Forma färsen till små biffar. Pensla biffarna med lite olja och grilla eller stek på båda sidor i några minuter tills de fått färg.
Yoghurtsås
- Blanda alla ingredienser. Lägg upp yoghurten i en skål, gör en liten grop i såsen och häll i olivoljan.
Röd quinoa- och bulgursallad
- Koka quinoa och bulgur enligt anvisning på förpackningen och låt det svalna. Blanda samman quinoa och bulgur med tomatklyftorna, gurkan, russinen och persiljan.
Dressing
- Blanda ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över quinoa- och bulgurblandningen, blanda runt och servera genast.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-02-09
30 min - vilket skämt! Möjligen om man är fyra kockar som arbetar parallellt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Kristina
2012-02-09
30 min - vilket skämt! Möjligen om man är fyra kockar som arbetar parallellt.