Grillade lammracks med rödbetor och pesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Koka rödbetorna och mixa ihop peston långt i förväg. Då behöver du bara grilla lammracksen och blanda rödbetorna med sallad och parmesan så är middagen klar.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg lammracks
  • salt och svartpeppar
  • 1 kg färska rödbetor
  • 70 g salladsmix
  • 1 dl grovriven parmesan
  • Pesto:
  • 1 dl valnötter
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl grovriven parmesan
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 dl mild olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär upp lammracksen så varje bit har ett ben. Salta och peppra runtom och grilla över het glödbädd ett par minuter per sida. Låt gärna vila en stund innan servering.
  2. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Spola dem kalla, skala och skär i bitar. Blanda med sallad och parmesan.
  3. Rosta valnötterna i en torr panna till fin färg. Mixa nötter, basilika (spara några blad till garnering), parmesan, vitlök och olja till en pesto. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera lammet med rödbetssalladen och peston, garnera med basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Dagobertare extra allt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg lammracks
  • salt och svartpeppar
  • 1 kg färska rödbetor
  • 70 g salladsmix
  • 1 dl grovriven parmesan
  • Pesto:
  • 1 dl valnötter
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl grovriven parmesan
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 dl mild olivolja
  • salt och svartpeppar

Grillade lammracks med rödbetor och pesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Koka rödbetorna och mixa ihop peston långt i förväg. Då behöver du bara grilla lammracksen och blanda rödbetorna med sallad och parmesan så är middagen klar.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär upp lammracksen så varje bit har ett ben. Salta och peppra runtom och grilla över het glödbädd ett par minuter per sida. Låt gärna vila en stund innan servering.
  2. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Spola dem kalla, skala och skär i bitar. Blanda med sallad och parmesan.
  3. Rosta valnötterna i en torr panna till fin färg. Mixa nötter, basilika (spara några blad till garnering), parmesan, vitlök och olja till en pesto. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera lammet med rödbetssalladen och peston, garnera med basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Dagobertare extra allt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)