
Grillade lammracks med rödbetor och pesto
Betyg (1-5):
Koka rödbetorna och mixa ihop peston långt i förväg. Då behöver du bara grilla lammracksen och blanda rödbetorna med sallad och parmesan så är middagen klar.
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg lammracks
- salt och svartpeppar
- 1 kg färska rödbetor
- 70 g salladsmix
- 1 dl grovriven parmesan
- Pesto:
- 1 dl valnötter
- 1 kruka basilika
- 2 dl grovriven parmesan
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 2 dl mild olivolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Skär upp lammracksen så varje bit har ett ben. Salta och peppra runtom och grilla över het glödbädd ett par minuter per sida. Låt gärna vila en stund innan servering.
- Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Spola dem kalla, skala och skär i bitar. Blanda med sallad och parmesan.
- Rosta valnötterna i en torr panna till fin färg. Mixa nötter, basilika (spara några blad till garnering), parmesan, vitlök och olja till en pesto. Smaka av med salt och peppar.
- Servera lammet med rödbetssalladen och peston, garnera med basilikablad.
Liknande recept
Grillade lammracks med rödbetor och pesto
Betyg (1-5):
Koka rödbetorna och mixa ihop peston långt i förväg. Då behöver du bara grilla lammracksen och blanda rödbetorna med sallad och parmesan så är middagen klar.
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär upp lammracksen så varje bit har ett ben. Salta och peppra runtom och grilla över het glödbädd ett par minuter per sida. Låt gärna vila en stund innan servering.
- Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Spola dem kalla, skala och skär i bitar. Blanda med sallad och parmesan.
- Rosta valnötterna i en torr panna till fin färg. Mixa nötter, basilika (spara några blad till garnering), parmesan, vitlök och olja till en pesto. Smaka av med salt och peppar.
- Servera lammet med rödbetssalladen och peston, garnera med basilikablad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!