Grillade kycklingspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (10 betyg)

Grillade kycklingspett citron och rosmarin, gott tillsammans med rostad potatis, tomat och lök.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färskpotatis
  • 0.5 knippe knipplök
  • 2 msk olivolja
  • 3 tomater
  • 500 g kycklingfiléer
  • 0.5 citron, pressad saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1 tsk salt
  • 4 st träspett

Gör så här

  1. Dela de potatisar och lökar som är stora och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salt och låt stå i ugnen i 25 minuter. Lägg på halverade tomater efter 15 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar, cirka 4x4 centimeter. Gnid in filéerna med citronskal, saft och olja. Salta, peppra och strö över rosmarin. Trä upp dem på blötlagda träspett.
  3. Stek eller grilla kycklingspetten runt om 6-7 minuter.

Tips

Pimpa maten med massor av vitlök! Smakar gott och så håller ni er friska! Sätt barnen i sysslor! Trä på pinne är kul jobb!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatiska kycklingpannkakor

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Barnens kycklingpizza

Betyg
Betyg
(11)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg färskpotatis
  • 0.5 knippe knipplök
  • 2 msk olivolja
  • 3 tomater
  • 500 g kycklingfiléer
  • 0.5 citron, pressad saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1 tsk salt
  • 4 st träspett

Grillade kycklingspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (10 betyg)

Grillade kycklingspett citron och rosmarin, gott tillsammans med rostad potatis, tomat och lök.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela de potatisar och lökar som är stora och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salt och låt stå i ugnen i 25 minuter. Lägg på halverade tomater efter 15 minuter.
  2. Skär kycklingfiléerna i bitar, cirka 4x4 centimeter. Gnid in filéerna med citronskal, saft och olja. Salta, peppra och strö över rosmarin. Trä upp dem på blötlagda träspett.
  3. Stek eller grilla kycklingspetten runt om 6-7 minuter.

Tips

Pimpa maten med massor av vitlök! Smakar gott och så håller ni er friska! Sätt barnen i sysslor! Trä på pinne är kul jobb!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatiska kycklingpannkakor

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Barnens kycklingpizza

Betyg
Betyg
(11)